Γραφείο στο σπίτι: 5 ιδέες για αυξημένη παραγωγικότητα

Το να δουλεύεις από το σπίτι έχει σίγουρα πολλά θετικά. Κάποιες φορές όμως μπορεί να είναι ιδιαιτέρως… challenging και να μην έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα (απόσπαση προσοχής, έλλειψη οργάνωσης, χάσιμο χρόνου κ.ο.κ.). Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για να μετατρέψετε το γραφείο του σπιτιού σε έναν πλήρως λειτουργικό χώρο, που όμως δεν χάνει την αίσθηση της οικειότητας και της ηρεμίας που σας προσφέρει παραδοσιακά το σπίτι σας. 

1.Τοποθετήστε το γραφείο σας κοντά σε παράθυρο

… και ανοίξτε τα στόρια! Το φυσικό φως ανεβάζει το ηθικό και εγείρει τις αισθήσεις, κάνοντάς σας αυτόματα πιο παραγωγικούς. 

2. Καθαρίστε!

Ένα γραφείο γεμάτο χαρτιά, φακέλους, στυλό και άλλα άσχετα αντικείμενα, αρκεί για να σας αποδιοργανώσει. Κρύψτε τα όλα και αφήστε επάνω μόνο τα απολύτως απαραίτητα. 

3. Διακοσμήστε τον χώρο.

Όπως στο γραφείο σας στην εταιρεία έχετε προσθέσει την προσωπική σας πινελιά (φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων, φυτό εσωτερικού χώρου κ.α.), έτσι πρέπει να κάνετε και με το γραφείο σας στο σπίτι. Βρείτε τα στοιχεία που σας φτιάχνουν τη διάθεση και εντάξτε τα στον χώρο. 

4. Καθίστε αναπαυτικά.

Η σωστή στάση του σώματος είναι πολύ σημαντική όταν δουλεύουμε σε γραφείο. Χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι για να στηρίξετε την μέση σας και να νιώσετε άνετα καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας σας.

5. Μην ξεχνάτε πως είστε στο σπίτι!

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε πράγματα που στο γραφείο σας στην εταιρεία δεν μπορείτε. Όπως π.χ. να βάλετε μουσική (χωρίς να πρέπει να φορέσετε ακουστικά), να είστε με τη φόρμα ή και με τις πιτζάμες σας (και όχι άψογα και… άβολα ντυμένοι) κ.α.

 

Για ό,τι χρειαστείτε για να κάνετε τον χώρο σας όμορφο και λειτουργικό, είμαστε στη διάθεσή σας. Το κατάστημά μας λειτουργεί αυτές τις μέρες με ραντεβού. Καλέστε μας στο 210 8019962.