6+1 τρόποι να φέρετε την ηρεμία της εξοχής στο σπίτι σας

Γυρίσαμε αλλά….. το μυαλό μας κατακλύζεται ακόμη από τις εικόνες των διακοπών.

Κι ενώ ξαναβρίσκουμε τις ανέσεις της σύγχρονης ζωής στην πόλη, νοσταλγούμε την ανεπιτήδευτη, ανέμελη διάθεση που αποπνέει η ζωή στην φύση. Θα θέλαμε να μεταφέρουμε αυτή την αίσθηση στο μοντέρνο, minimal, αφαιρετικό περιβάλλον του σπιτιού μας και διστάζουμε.

Και όμως, υπάρχει τρόπος να τα συνδυάσουμε:

1. Δάπεδο

Στρώστε ένα μάλλινο, ματ χαλί ή μοκέτα. Η φυσική ίνα, που χρησιμοποιείται παραδοσιακά εδώ και χιλιάδες χρόνια στην κατασκευή χαλιών μπορεί να είναι minimal και να εντάσσεται απόλυτα σε κάθε στυλ διακόσμησης, δίνοντας ένα ήρεμο μοντέρνο περιβάλλον.

 

2. Τοίχοι

Επενδύστε κάποιους τοίχους με ταπετσαρία από φυσικά υλικά και κρεμάστε κουρτίνες από λινό ή μαλλί. (Ναι, το μαλλί είναι κατάλληλο και για κουρτίνες, με πολύ φινετσάτο αποτέλεσμα). Εκτός από το απαράμιλλο αισθητικό αποτέλεσμα, θα συμβάλλουν καθοριστικά και στην υγιεινή ατμόσφαιρα του χώρου σας. Αποφύγετε περίτεχνα σχέδια και prints.

 

3. Έπιπλα

Κρατήστε απλές, καθαρές γραμμές, αλλά αποφύγετε την αυστηρότητα και τις απόλυτες ευθείες. Τα οργανικά σχήματα που έχουν επανέλθει στην μόδα, μας θυμίζουν τις στρογγυλεμένες φόρμες που δημιουργούνται στα υλικά από τη δύναμη του νερού και του αέρα.

Όσον αφορά τα υφάσματα, επιμείνετε στα φυσικά υλικά και σε ήρεμους τόνους . Μπορείτε να αναμείξετε θερμούς και ψυχρούς τόνους, όπως γκρι και μπεζ αποχρώσεις, δημιουργώντας minimal, αλλά όχι ψυχρό αποτέλεσμα.

 

4. Διακοσμητικά αντικείμενα

Ναι, μπορείτε να εντάξετε κάποια γοητευτικά ρουστίκ, χειροποίητα αντικείμενα, αλλά μην το παρακάνετε. Ένα ιδιαίτερο κεραμικό για παράδειγμα, θα αναδειχθεί υπέροχα σαν έκθεμα σε μουσείο αν είναι μόνο του, αλλά θα χαθεί και η ομορφιά του και το στυλ του σπιτιού σας, αν αποφασίσετε να εκθέσετε το πλήρες σερβίτσιο. Με το ίδιο σκεπτικό, μπορείτε να συνδυάσετε και ένα αυθεντικά ρουστίκ έπιπλο με αδρή, ακατέργαστη φόρμα.

 

5. Φωτισμός

Επιλέξτε αφαιρετικά, μοντέρνα φωτιστικά, που θα αφομοιώνονται στον χώρο και θα σας δίνουν σωστό φωτισμό. Αυτό θα σας αφήσει το περιθώριο να εντάξετε, πάλι σαν έκθεμα, εκείνη την καταπληκτική χειροποίητη λάμπα που βρήκατε στις διακοπές.

 

6. Χρώμα

Και αφού έχετε δημιουργήσει ένα ήσυχο φόντο, μπορείτε να προσθέσετε πινελιές από τα έντονα, ζωηρά χρώματα που σας φτιάχνουν τη διάθεση, σε μία πολυθρόνα ένα ριχτάρι ή κάποια μαξιλάρια, έναν πίνακα ή φρέσκα λουλούδια.

 

Γενική συμβουλή

Μην παραφορτώνετε. Αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε κάποια αντικείμενα, αλλάζετέ τα μεταξύ τους.