Οδηγός αγοράς: Πώς να επιλέξετε τις κατάλληλες τέντες

Οι τέντες είναι απαραίτητες σε κάθε σπίτι. Αφενός μας προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία και δημιουργούν σκιά (άρα μας προφυλάσσουν σε κάποιο βαθμό από τη ζέστη του καλοκαιριού), αφετέρου διαφυλάσσουν την ιδιωτικότητά μας. Τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή των τεντών για το σπίτι σας;

1.Το ύφασμα

Σιγουρευτείτε ότι το ύφασμα είναι ανθεκτικό, καθώς και ότι απορροφά πλήρως τις βλαβερές UVA και UVB ακτίνες του ήλιου. Εννοείται ότι πρέπει να είναι και αδιάβροχο (οι τέντες είναι εξίσου χρήσιμες και κατά τους χειμερινούς μήνες).

2.Το χρώμα

Αποφύγετε τα σκούρα χρώματα γιατί απορροφούν την ακτινοβολία και ζεσταίνουν. Προτιμήστε ανοιχτά χρώματα, όπως ένα γλυκό μπεζ ή ένα απαλό κίτρινο, γκρι ή πράσινο.

3.Το σχέδιο

Όσο πιο εντυπωσιακό είναι ένα print, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να το βαρεθείτε ή να βγει εκτός μόδας. Προσπαθήστε να μην παρασυρθείτε και στραφείτε σε πιο διαχρονικές επιλογές όπως π.χ. το ριγέ. Εναλλακτικά, μια μονόχρωμη τέντα είναι ό,τι πρέπει -απλή και κομψή. 

4.Ο μηχανισμός

Αν επιλέξετε ένα σύστημα με βραχίονες, θα πρέπει να είναι στιβαρό και άριστης ποιότητας, ώστε το πανί να τεντώνεται σωστά (και να μην σκίζεται όταν φυσάει ή όταν βρέχει) και ο μηχανισμός να είναι αθόρυβος. 

Υπάρχουν και άλλες λύσεις, κατάλληλες για κάθε ανάγκη, όπως συστήματα τηλεσκοπικά, σταθερά, για αίθρια, πέργκολες, ταράτσες και μπαλκόνια.

Ρωτήστε μας ποια είναι η καλύτερη για εσάς.

Καλέστε μας στα +30 210 8019962 και +30 210 8013921 για να κλείσετε το ραντεβού σας.