Τα χρώματα του φθινοπώρου στο σαλόνι σας

Το φθινόπωρο μας εμπνέει να επιστρέψουμε στον χώρο μας και να δημιουργήσουμε ξανά τις αγαπημένες ζεστές γωνιές μας. Για να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα τώρα που ο καιρός αλλάζει, βάλτε τα χρώματα του φθινοπώρου στον χώρο που περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας.

 

Αυτή η εποχή μπορεί να φέρνει μαζί της λιγότερες φωτεινές ώρες και περισσότερο κρύο αλλά προσδίδει υπέροχα χρώματα στη φύση! Επιλέξτε, λοιπόν, μια παλέτα χρωμάτων που θυμίζουν τα χρώματα της φύσης, αλλά και υλικά απ’ αυτή. Συνδυάστε αποξηραμένα τριαντάφυλλα και άλλα λουλούδια με κλαδάκια για να διακοσμήσετε τα βάζα σας. Δημιουργήστε συνθέσεις με βότσαλα, πέτρες και κεριά, που δίνουν αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας.

 

Μια καλή ιδέα είναι να επιλέξετε γήινα χρώματα για τα καλύμματα των καναπέδων σας και να τα συνδυάσετε με ροζ, πορτοκαλί, κόκκινα και άλλα θερμά χρώματα της εποχής για τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία, όπως τα μαξιλάρια. Υπέροχα είναι, επίσης, τα μαξιλαράκια με όμορφες στάμπες και patterns εμπνευσμένα από τη φύση.

 

Μια και έρχεται η ώρα για να στρώσουμε τα χαλιά μας, καλό θα είναι να τα λάβουμε υπόψιν στην επιλογή των διακοσμητικών μας στοιχείων. Μαζί με τις κουρτίνες, τα μαξιλαράκια και τα καινούργια υφάσματα θα δημιουργήσουν αμέσως την αίσθηση της ζεστασιάς μέσα στο σπίτι μας, κάτι που μπορεί να μην προστάζει ακόμα ο καιρός αλλά σίγουρα το έχουμε ανάγκη όταν χαλαρώνουμε μετά από μια δύσκολη μέρα στον καναπέ του σπιτιού μας.

 

Τέλος, φροντίστε για τον φωτισμό του χώρου σας. Ανάλογα με τη χρήση του επιλέξτε τον κατάλληλο. Αν για παράδειγμα θέλετε κάτι χαλαρωτικό, επιλέξτε απαλό, χαμηλό φωτισμό. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με τα φωτιστικά σας. Αλλάξτε τις λάμπες αλλά και τα υφάσματά τους και θα δείχνουν σαν καινούργια!

 

Καλό μήνα!

—————————

Διαβάστε επίσης:

Τα χρώματα του London Fashion Week στη διακόσμηση του σπιτιού σας!

Γνωρίστε τα διαχρονικά υφάσματα του οίκου DEDΑR

15 από τα αγαπημένα μας υφάσματα για τη νέα σεζόν!