5 τρόποι να φτιάξετε το τέλειο μπάνιο

Το μπάνιο μπαίνει συχνά σε δεύτερη μοίρα όσον αφορά την διακόσμηση του σπιτιού. Κι όμως, είναι ένας πολύ σημαντικός χώρος, καθώς εκεί χαλαρώνουμε και αφιερώνουμε χρόνο στη φροντίδα και την περιποίηση του εαυτού μας!
Μπορούμε να το ανανεώσουμε με αυτούς τους πέντε τρόπους:

1. Μια«χαλαρωτική» ταπετσαρία

Πείτε αντίο στους βαρετούς τοίχους! Επιλέξτε μια ταπετσαρία μπάνιου, αδιάβροχη, κατάλληλη για άμεση επαφή με το νερό, με ένα εντυπωσιακό μοτίβο που θα προσελκύει το βλέμμα σας και ταυτόχρονα θα σας ηρεμεί και θα σας δημιουργεί μια αίσθηση χαλάρωσης, σαν να είστε σε spa!

2. Μια ποιοτική μπανιέρα

Σκεφτείτε ότι εκεί μέσα θα βυθίζεστε, αφήνοντας το νερό και τα αρωματικά άλατα να παίρνουν από πάνω σας την κούραση της ημέρας… Μια all-time-classic μπανιέρα από πορσελάνη, σε ένα σύγχρονο σχέδιο, είναι ό,τι χρειάζεστε!

3. Πράσινο

Ένα ή και δύο φυτά, αν το μέγεθος του χώρου το επιτρέπει, είναι περισσότερο από καλοδεχούμενα στο μπάνιο. Αφενός καθαρίζουν τον αέρα, αφετέρου δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε πιο κοντά στη φύση – κάτι που από μόνο του λειτουργεί χαλαρωτικά.

4. Ένας εντυπωσιακός νιπτήρας

Μπορεί να μην έρχεται πρώτο στο μυαλό σας, όμως ένας νιπτήρας μπορεί να μεταμορφώσει στη στιγμή εκείνη την γωνιά του μπάνιου. Παίξτε με σύγχρονα σχέδια και πρωτότυπα υλικά, τολμήστε έντονα χρώματα και συνδυάστε με ανάλογου ύφους αξεσουάρ (δοχείo για κρεμοσάπουνο, πετσέτες κ.ο.κ.).

5. Ένας μεγάλος καθρέφτης

Εκτός από απαραίτητος, είναι και ένα κομμάτι-κλειδί για το μπάνιο, μιας και δίνει την εντύπωση μεγαλύτερου χώρου και άνεσης. Δώστε του τον πρωταγωνιστικό ρόλο, επιλέγοντας έναν μεγάλο καθρέφτη με εντυπωσιακό κάδρο -σαν να επρόκειτο για έργο τέχνης.

———————————————————–

Διαβάστε επίσης:
Ανανέωση μπάνιου: 3 στυλ που ξεχωρίζουν
8 ταπετσαρίες που θα μεταμορφώσουν το μπάνιο σας σε πολυτελές spa
5 ιδέες διακόσμησης για ένα ζεστό και χαλαρωτικό σπίτι