Μονοχρωματικό design: Τι είναι και πώς θα το πετύχετε

Η επιλογή των χρωμάτων για τη διακόσμηση του σπιτιού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Από τη μία η τεράστια ποικιλία χρωμάτων για τους τοίχους, από τη άλλη η ανάγκη να ταιριάξετε το χρώμα των τοίχων με διαφορετικά χρώματα σε ταπετσαρίες, χαλί, έπιπλα, κουρτίνες κ.α., μπορούν να σας μπερδέψουν, αν όχι να σας προκαλέσουν πονοκέφαλο!
Μια έξυπνη λύση είναι να ακολουθήσετε το μονοχρωματικό design. Τι είναι αυτό;

 

 

Το μονοχρωματικό design βασίζεται σε ένα κύριο χρώμα, το οποίο καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του χώρου. Από εκεί και ύστερα, παίζει με διαφορετικούς τόνους αυτού του χρώματος στις λεπτομέρειες. Οι διακοσμητές συνήθως επιλέγουν ως δευτερεύοντα χρώματα μια απόχρωση μερικούς τόνους πιο ανοιχτή και μια απόχρωση μερικούς τόνους πιο σκούρα από το κύριο χρώμα. Σε κάθε περίπτωση, τα δευτερεύοντα χρώματα πρέπει να έχουν μια σεβαστή απόκλιση από το κύριο χρώμα, ώστε να έρχονται σε αντίθεση με αυτό.

 

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του μονοχρωματικού design; Η ύπαρξη ενός και μόνο χρώματος δημιουργεί μια αίσθηση απλότητας και αρμονίας στον χώρο. Επιπλέον, συνθέτει ένα μίνιμαλ περιβάλλον, αφήνοντας τα αντικείμενα να πάρουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, να αναδειχθούν και να λάμψουν.Τέλος, αν η επιλογή του κύριου χρώματος είναι πρωτότυπη ή… τολμηρή, αυτού του είδους η διακόσμηση μπορεί να κάνει πραγματικό statement!

 

 

Θα μπορούσατε να σπάσετε τους κανόνες του μονοχρωματικού design και να προσθέσετε ένα εντελώς διαφορετικό χρώμα για αντίθεση; Οι κανόνες είναι κανόνες! Αλλά υπάρχουν κάποιοι designers που υποστηρίζουν ότι μπορούν να τους παραβούν, πάντα κατά περίπτωση. Σε κάποιες περιπτώσεις, δηλαδή, η προσθήκη ενός έντονου χρώματος σε ένα δωμάτιο διακοσμημένο σύμφωνα με το μονοχρωματικό design λειτουργεί άψογα, όπως π.χ. σε έναν χώρο με κύριο χρώμα το λευκό ή το μαύρο.

 

 

Στο κατάστημά μας θα βρείτε ολοκληρωμένες προτάσεις – δάπεδα, ταπετσαρίες, χαλιά, μοκέτες, κουρτίνες, υφάσματα επίπλωσης– σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, που θα ταιριάξουν γάντι στο μονοχρωματικό design που θέλετε να πετύχετε. Επισκεφτείτε μας και συμβουλευτείτε τους ειδικούς μας για να επιλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν:

Λ. Κηφισίας 228, 14562 Κηφισιά | Τηλ.: +30 210 8019962.

———————————————————–

Διαβάστε επίσης:
Νέα τάση: ταπετσαρία στο… ταβάνι!
6+1 στιλιστικά τρικ για να κάνετε το σπίτι σας να δείχνει άψογο
5 trends στη διακόσμηση για το 2019 που πρέπει να ξέρετε