Οι δικές σας ερωτήσεις: Πώς να επιλέξω και να τοποθετήσω μια ταπετσαρία;

Έχετε απορίες σχετικά με τη διακόσμηση του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου; Τις απαντάμε όλες εδώ! Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στο email: info@moketino.gr ή στη σελίδα μας στο Facebook.  

Η πρώτη ερώτηση μας ήρθε από τον Μανώλη Β.:

Mπορεί η σωστή τοποθέτηση ταπετσαρίας να γίνει από εμένα ή απαιτείται ειδικευμένο συνεργείο; Ποιος είναι ο χρόνος ζωής μιας ταπετσαρίας και τι συντήρηση απαιτεί; Τι πρέπει να προσέξω ώστε η ταπετσαρία που θα επιλέξω να μην επιβαρύνει αρνητικά την ποιότητα του αέρα στο χώρο; Μπορώ να παραγγείλω ταπετσαρία με το δικό μου θέμα (σχέδιο, φωτογραφία);

Οι δικές σας ερωτήσεις: Πώς να επιλέξω και να τοποθετήσω μια ταπετσαρία;

 

Η τοποθέτηση μιας ταπετσαρίας χρειάζεται προσοχή, σταθερό χέρι και υπομονή, ώστε να αποφευχθούν τα  λάθη, όπως πχ. να τοποθετηθεί στραβά ή να εγκλωβιστεί αέρας σε σημεία δημιουργώντας φουσκάλες ή πτυχώσεις. Αν είστε τύπος DIY και «πιάνουν τα χέρια σας», θα μπορέσετε να την τοποθετήσετε χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία. Εμείς ευχαρίστως θα σας προμηθεύσουμε με τα απαραίτητα υλικά αλλά και τα μυστικά του επαγγέλματος.Για αποτέλεσμα χωρίς ατέλειες, είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο συνεργείο. Με την εμπειρία μας μπορούμε να εκτιμήσουμε την ποσότητα, τον τύπο της κόλλας κι εάν χρειάζεται κάποιου είδους προεργασία.

Ο χρόνος ζωής μίας ταπετσαρίας εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα και την συντήρηση της. Ταπετσαρίες βινυλίου ή από φυσικά υλικά μπορούν, με τη σωστή συντήρηση, να αντέξουν έως και είκοσι χρόνια. Οι ταπετσαρίες τοίχου χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση. Τις βινυλικές μπορείτε να τις ξεσκονίσετε και με ένα υγρό πανί να αφαιρέσετε τυχόν λεκέδες. Αν θέλετε να καθαρίσετε μια ταπετσαρία από φυσικά υλικά θα πρέπει να το κάνετε με την ηλεκτρική σκούπα σε χαμηλή ένταση. Οι πιο επίμονοι λεκέδες «φεύγουν» με καθαρή βενζίνη αλλά οπωσδήποτε θα πρέπει να δοκιμάσετε την αντοχή του υλικού σε κάποιο κρυφό σημείο.

Πέρα από τη σωστή συντήρηση-καθαρισμό της ταπετσαρίας θα πρέπει να προσέξουμε και την ποιότητά της. Εταιρίες όπως η Omexco και η Londonart προσέχουν τις πρώτες ύλες ώστε να είναι φιλικές προς το περιβάλλον και τους χρήστες. Επίσης, φροντίζουν τα μελάνια που χρησιμοποιούν στην εκτύπωση να είναι κατάλληλα για εσωτερικούς χώρους και να έχουν χαμηλά πτητικά.

Υπάρχουν αμέτρητα σχέδια στις ταπετσαρίες, αν όμως θέλετε ένα δικό σας σχέδιο ή φωτογραφία σε μεγάλη κλίμακα τότε μπορείτε να μας δώσετε το αρχείο και θα σας το εκτυπώσουμε-εφαρμόσουμε στο χώρο σας.

 

—————————

Διαβάστε επίσης:

13 ταπετσαρίες για έναν επαγγελματικό χώρο που θα σας εμπνέει καθημερινά!

5 ταπετσαρίες που θα μεταμορφώσουν τον χώρο μελέτης των παιδιών