3+1 ιδέες διακόσμησης που «κλέψαμε» από τα boutique hotels

Έχουμε όλοι θαυμάσει και ζηλέψει τα boutique hotels ή retreats που βλέπουμε σε περιοδικά αρχιτεκτονικής και διακόσμησης. Και σίγουρα έχουμε όλοι αναρωτηθεί πώς μπορούμε να φέρουμε την αισθητική τους κι αυτή την αίσθηση γαλήνης που αποπνέουν στο δικό μας σπίτι.

Ας αποκωδικοποιήσουμε μαζί μερικά βασικά χαρακτηριστικά τους.

Αρχή πρώτη: η απλότητα πάντα κερδίζει

Ένας υπερβολικά γεμάτος χώρος συνήθως μας αγχώνει. Το περίφημο “less is more”, που επικράτησε το 1947, εξακολουθεί να ισχύει. Η απλότητα είναι σημείο-κλειδί για ένα δωμάτιο μέσα στο οποίο νιώθουμε αληθινή ξεκούραση.

Εξετάστε προσεκτικά τον χώρο σας και σκεφτείτε: τι πραγματικά χρειάζεται να βλέπετε γύρω σας; Τι ήταν πάντα εκεί χωρίς να έχει πλέον λόγο ύπαρξης;

Υφάσματα επίπλωσης σε ποικιλία χρωμάτων, κατάλληλα και για να δημιουργήσουμε το δικό σας πουφ.

Αρχή δεύτερη: ένας απλός χώρος δεν είναι ένας ψυχρός χώρος

Η υπερβολική λιτότητα σε έναν χώρο μπορεί να τον κάνει ψυχρό και απρόσωπο. Επιπλέον, είναι σημαντικό να παραμένει λειτουργικός. Καλό είναι λοιπόν, να μην φτάνουμε στο άλλο άκρο. Για να πετύχουμε την ισορροπία, πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις καθημερινές μας συνήθειες και τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα αντικείμενα γύρω μας. Για παράδειγμα, μια άνετη κουζίνα με ένα τεράστιο άδειο πάγκο μπορεί να είναι πολύ όμορφη. Δεν θα μείνει έτσι για πολύ, όμως, αν τα κάθε πρωί πρέπει να ξετρυπώνουμε την καφετιέρα από το ντουλάπι.

Φροντίστε λοιπόν να βρείτε την ισορροπία που σας εξυπηρετεί καλύτερα. Αν δεν μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας άνετα εδώ:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη INTERIORGLOBE (@interiorglobe)

τότε ίσως σας ταιριάζει καλύτερα αυτό:

Αρχή τρίτη: η ποιότητα των υλικών είναι το Α και το Ω

Θα έχετε προσέξει πως σε όλα τα boutique hotels που θαυμάζουμε στις φωτογραφίες, τα υλικά «μιλούν από μόνα τους». Τα καλά υλικά είναι ούτως ή άλλως πολύ σημαντικά για την ανάδειξη ενός χώρου – πολύ περισσότερο όταν έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πολλές φορές μπαίνουμε στον πειρασμό να επιλέξουμε την οικονομικότερη λύση. Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι ένα χαμηλής ποιότητας υλικό τελικά μας κοστίζει ακριβότερα στην πορεία, λόγω της μικρής διάρκεια ζωής του ή τις αυξημένες ανάγκες συντήρησης.

Επενδύστε σε ένα δάπεδο άριστης ποιότητας, στο σωστό χαλί, σε ένα καλό ύφασμα για τον καναπέ σας ή σε μια ωραία πολυθρόνα. Αυτά, μαζί την κατάλληλη σκίαση, κάνουν όλη τη διαφορά. Είναι επιλογές που θα μείνουν μαζί σας για πολλά χρόνια και δεν θα τις μετανιώσετε ποτέ.

Χαλί χειροποίητο – hand woven από μαλλί και viscose, διαθέσιμο σε πέντε διαστάσεις.

Και το πιο σημαντικό:

Το πώς θέλουμε να νιώθουμε μέσα στον χώρο είναι το σημαντικότερο, και όχι το πώς θα αντιγράψουμε με απόλυτη πιστότητα αυτό που είδαμε σε μια φωτογραφία. Για παράδειγμα, ένα χρώμα που φαίνεται πολύ όμορφο σε μια εικόνα μπορεί να είναι τελείως αποτυχημένο στο δικό μας δωμάτιο. Το ίδιο και ένα έπιπλο. Το μυστικό βρίσκεται στο να παρατηρήσουμε περισσότερο γιατί μας αρέσει αυτό που βλέπουμε, χωρίς να απομονώνουμε ένα μόνο ένα κομμάτι του.

 

Αν η διαδικασία σας αγχώνει, δεν είναι ανάγκη να τα κάνετε όλα μόνοι σας. Απευθυνθείτε σε ειδικούς, με τους οποίους μπορείτε να συζητήσετε τι θέλετε να πετύχετε και να σας συμβουλέψουν. 

Στο Moketino Living έχουμε την τεχνογνωσία και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε στάδιο: από τη μελέτη και την επιλογή μέχρι την άρτια εφαρμογή υλικών που θα επιλέξετε.

Επισκεφτείτε το κατάστημά μας (Λ. Κηφισίας 228, Κηφισιά) ή καλέστε μας στα 210 8019 962, 210 8013 921 για περισσότερες πληροφορίες.

——————————

Διαβάστε επίσης:
5 trends για το καλοκαίρι – και όχι μόνο!
Καλοκαιρινά χαλιά: Τι είναι και γιατί να τα επιλέξω
Διακόσμηση σπιτιού: Κάν’το όπως η Chiara Ferragni