5 λάθη στη διακόσμηση και πώς θα τα αποφύγετε

Ο χώρος μας σίγουρα πρέπει να μας εκφράζει. Όμως, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που αν ακολουθήσουμε θα έχουμε το πλέον ιδανικό αποτέλεσμα – καλύτερο κι απ’ ό,τι φανταζόμαστε!

Ας δούμε τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση του σπιτιού μας και τους τρόπους με τους οποίους θα τα αποφύγουμε.

1. Μικρό ή υπερβολικά μεγάλο χαλί

Ένα χαλί μικρότερου ή μεγαλύτερου μεγέθους από το ιδανικό μπορεί να χαλάσει την ισορροπία ολόκληρου του δωματίου. 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να τοποθετήσουμε ένα χαλί στο σαλόνι μας. Μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά από τους καναπέδες ή να καλύπτει ολόκληρο τον χώρο και να τοποθετήσουμε πάνω του τα έπιπλά μας. 

Σε κάθε περίπτωση, το μέγεθος θα πρέπει να είναι όσο χρειάζεται ώστε να μην φαίνεται «λίγο», αλλά και να μην περισσεύει, κάνοντας τα έπιπλά μας να φαίνονται μικρά.

Χαλί χειροποίητο ολόμαλλο – felted, διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας σε επιθυμητές διαστάσεις, χρωματικούς συνδυασμούς και σχήματα.

2. Πολλά έπιπλα

Κάποιες φορές το παρακάνουμε με τα έπιπλα. Κάτι ένα καινούργιο που είδαμε και μας τράβηξε την προσοχή, κάτι μια φανταστική προσφορά στην οποία δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε, γεμίζουμε υπερβολικά τα δωμάτια, δημιουργώντας ένα βαρύ αποτέλεσμα.

Αντί να προσθέτουμε νέα έπιπλα, μπορούμε πάντα να ανανεώσουμε τα υπάρχοντα, ντύνοντάς τα με καινούργια υφάσματα, ακόμη και με ταπετσαρίες, και διακοσμώντας με ριχτάρια και μαξιλάρια.

Ιταλικά υφάσματα για επένδυση επίπλων – ανανέωση ταπετσαρίας από φυσικά υλικά με Μεσογειακό ύφος.

3. Ασορτί έπιπλα και υφάσματα

Πολλές φορές νομίζουμε ότι αν επιλέξουμε ασορτί έπιπλα και υφάσματα θα έχουμε σίγουρα ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, όμως, μπορεί να καταλήξουμε με έναν χώρο που θυμίζει έκθεση επίπλων, και στερείται χαρακτήρα και προσωπικότητας.

Είναι πολύ πιο ενδιαφέρον όταν συνδυάζονται χρώματα και σχέδια.

Οι διακοσμητές μας μπορούν να σας βοηθήσουν, ώστε να είστε σίγουροι πως ο χώρος σας θα είναι αρμονικός και όπως σας ταιριάζει.

Υφάσματα επίπλωσης, μεγάλης αντοχής, πλενόμενα, σε ποικιλία υφών και χρωμάτων.

4. Λάθος μήκος και φάρδος κουρτινών

Ίσως το πιο συχνό λάθος! Αν κρεμάσουμε τις κουρτίνες ακριβώς στο ύψος του παραθύρου, ο χώρος μας θα φαίνεται χαμηλότερος. 

Αν τις κόψουμε αρκετά πιο πάνω από το δάπεδο, θα δίνουν την αίσθηση ότι κάτι πήγε στραβά με τον υπολογισμό του υφάσματος.

Ένα άλλο λάθος που μπορεί να συμβεί είναι στο φάρδος τους. Πρέπει πάντα να υπολογίζουμε αρκετό ύφασμα ώστε οι κουρτίνες μας να μην φαίνονται «φτωχές» μέσα στον χώρο.

Για να αποφύγετε αυτά και άλλα συχνά λάθη, διαβάστε το άρθρο μας: Dos and Don’ts για την τοποθέτηση των κουρτινών

5. Λάθος τοποθέτηση κάδρων

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει κι εσείς σε σπίτια που έχετε επισκεφτεί κάδρα με έργα τέχνης και φωτογραφίες πιο ψηλά ή πιο χαμηλά απ’ ό,τι θα έπρεπε. 

Ποιο είναι, όμως, το ιδανικό ύψος; Είναι αυτό των ματιών, του βλέμματός μας. Έχετε αυτό σαν οδηγό και όλα θα είναι όπως πρέπει. 

Για περισσότερες συμβουλές διακόσμησης και για να πετύχετε το αποτέλεσμα που ονειρεύεστε για το σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο, συμβουλευτείτε τους έμπειρους συνεργάτες μας! Επισκεφτείτε το κατάστημά μας (Λ. Κηφισίας 228, Κηφισιά) ή καλέστε μας στα 210 8019 962, 210 8013 921 για περισσότερες πληροφορίες.

 

——————————-

Διαβάστε επίσης:
Κίνημα αισιοδοξίας στη διακόσμηση
4+1 top τάσεις για το σαλόνι το 2021
Διακόσμηση σπιτιού: Κάντε το όπως η σταρ Reese Witherspoon