5 βήματα για να υποδεχτείτε την άνοιξη!

Άνοιξη σημαίνει καλύτερος καιρός, μεγαλύτερη μέρα, περισσότερο φως, ξύπνημα της φύσης, ανθοφορία, έκρηξη χαρούμενων χρωμάτων… Όλα αυτά φτιάχνουν σιγά-σιγά τη διάθεσή μας, μας δίνουν ελπίδα, μας φέρνουν συναισθήματα χαράς, μας κάνουν ακόμα και να ερωτευόμαστε λίγο περισσότερο!

Ας προετοιμαστούμε, λοιπόν, κι ας κάνουμε λίγο χώρο στη ζωή μας για τα όμορφα που μας φέρνει η άνοιξη!

Αυτό το Σαββατοκύριακο ασχοληθείτε με το σπίτι σας, τον κήπο σας, αλλά και τον εαυτό σας!

 

 

1. Σημειώστε όλες τις επισκευές που χρειάζεται το σπίτι σας.

Καταγράψτε όλες εκείνες τις μικροφθορές που σας ενοχλούν ή κάνουν τη ζωή σας δύσκολη αλλά συνεχώς αναβάλετε να διορθώσετε. Σημειώστε επίσης τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε στο σπίτι σας. Είναι το πρώτο βήμα για να προγραμματίσετε τις εργασίες που χρειάζονται και η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για μαστορέματα.

 

 

2. Βάλτε περισσότερα φυτά μέσα στο σπίτι σας.

Κάποια φυτά εσωτερικού χώρου, εκτός από την ομορφιά τους, μας χαρίζουν και καθαρότερο αέρα. Επιλέξτε αυτά που έχουν αυτή την ιδιότητα και άλλα που απλώς σας αρέσουν. Τοποθετήστε τα σε όμορφες γλάστρες και είναι σίγουρο ότι θα αλλάξουν αμέσως τη διάθεσή σας!

 

 

3. Ανανεώστε το υπνοδωμάτιό σας με τον πιο απλό τρόπο.

Ξεχάστε τα μουντά χρώματα σε σεντόνια, μαξιλαροθήκες και καλύμματα. Αλλάξτε τα με καινούργια σε χαρούμενα χρώματα και σχέδια και το υπνοδωμάτιό σας θα μοιάζει σαν καινούργιο. Ακόμα και ο ύπνος σας θα είναι πιο ευχάριστος!

 

4. Φυτέψτε τον δικό σας λαχανόκηπο.

Αν έχετε κήπο είναι η ώρα να τον προετοιμάσετε για την ανθοφορία της άνοιξης φροντίζοντας τα φυτά σας. Γιατί, όμως, να μην φτιάξετε και τον δικό σας λαχανόκηπο; Διαμορφώστε έναν μικρό χώρο για να φυτέψετε καλοκαιρινά λαχανικά ή αρωματικά φυτά. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή.

Αν δεν έχετε κήπο μπορείτε να φυτέψετε σε γλάστρες στο μπαλκόνι σας. Η χαρά σας θα είναι μεγάλη όταν θα δείτε τα φυτά σας να ανθίζουν και να καρποφορούν!

 

5. Αφήστε λίγο ελεύθερο χρόνο για χαλάρωση και απολαύστε τον χωρίς τύψεις.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που δεν κάνατε απολύτως τίποτα; Ρίξτε μια ματιά στη φύση και εμπνευστείτε από τους ρυθμούς της. Σταματήστε ό,τι κάνετε για λίγα λεπτά και απολαύστε την άνοιξη!

—————————

Διαβάστε επίσης:

8 υφάσματα για ανοιξιάτικη διάθεση

5 ιδέες διακόσμησης για το εξοχικό σας

Όμορφες λύσεις προστασίας από τα έντομα