7 βήματα για ένα τέλειο υπνοδωμάτιο

1. Διαλέξτε στυλ

Από αυτή την απόφαση θα εξαρτηθούν όλα τα επόμενα βήματα. Σκεφτείτε μια κρεβατοκάμαρα που είδατε κάπου και τη θαυμάσατε. Μπορεί να ήταν σε ένα σπίτι που επισκεφτήκατε, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, μια φωτογραφία σε ένα blog ή στο Pinterest.

Καταγράψτε το στυλ και τα στοιχεία που σας άρεσαν για να τα αναμείξετε στη συνέχεια με το δικό σας προσωπικό στυλ.

 

2. Φτιάξτε ένα moodboard

Το moodboard είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο που χρησιμοποιείται από τους σχεδιαστές για να ορίσουν το ύφος του design που θα ακολουθήσουν. Για να το φτιάξετε, τοποθετήστε σε μια επιφάνεια διάφορες εικόνες που σας εμπνέουν και ταιριάζουν στο στυλ που θέλετε να δημιουργήσετε. Αυτή θα είναι η βάση σας.

Από πάνω τοποθετήστε δείγματα υφασμάτων σε διάφορα χρώματα και υφές, δείγματα δαπέδων και άλλες εικόνες από αντικείμενα που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

Έτσι θα μπορείτε εύκολα να δείτε τι ταιριάζει και τι όχι και θα έχετε έναν οδηγό που θα λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για κάθε επιλογή σας.

 

3. Επιλέξτε ένα χρώμα ως βάση

Ξεκινήστε με τις μεγαλύτερες επιφάνειες, όπως το χρώμα των τοίχων ή του πατώματος, αν δεν σκοπεύετε να το αλλάξετε. Επίσης, αν έχετε ένα έπιπλο που θέλετε οπωσδήποτε να εντάξετε στον χώρο, θα πρέπει να το λάβετε υπόψη στην επιλογή των υπόλοιπων χρωμάτων.

Αφού έχετε επιλέξει το χρώμα που θα λειτουργήσει ως βάση, μπορείτε πλέον να ασχοληθείτε με τις λεπτομέρειες, τα υφάσματα και τα μικροαντικείμενα. Φτιάξτε μια χρωματική παλέτα με διαβαθμίσεις στους τόνους και συνδυασμούς που ταιριάζουν στο στυλ σας. Για να αποφύγετε τη μονοτονία μπορείτε να επιλέξετε μοτίβα που εμπεριέχουν το χρώμα σας μαζί με άλλα.

 

4. Δημιουργήστε layers

Σκεφτείτε να βυθίζεστε μέσα σε στρώσεις υπέροχων υφών και χαλαρωτικών αποχρώσεων! Επιλέξτε υφάσματα, σεντόνια, σκεπάσματα, καλύμματα, ριχτάρια με διαφορετικές υφές και σε χρωματικούς τόνους που σας χαλαρώνουν και σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα.

 

5. Σκεφτείτε τη λειτουργικότητα

Σκεφτείτε καλά την επιλογή σας στα φωτιστικά, το κρεβάτι και τα βοηθητικά έπιπλα. Πέρα από τον σχεδιασμό και τα χρώματα, που πρέπει να ταιριάζουν στο στυλ που έχετε ορίσει, είναι σημαντικό να σας προσφέρουν άνεση και λειτουργικότητα.

Σημαντικό, επίσης, είναι να συνδυάζονται καλά μεταξύ τους. Για παράδειγμα, η ζεστασιά του ξύλου συνδυάζεται ιδανικά με κάποιο μέταλλο και τα ψυχρά χρώματα με ασήμι και γυαλί.

 

6. Προσθέστε λίγη πολυτέλεια

Και τώρα προσθέστε μια πινελιά πολυτέλειας! Σκεφτείτε αυτό το μοναδικό αντικείμενο που θα απογείωνε το υπνοδωμάτιό σας και θα σας έκανε να αισθάνεστε ακόμα πιο όμορφα μέσα στον χώρο του. Ένα έργο τέχνης; Ένα ιδιαίτερο φωτιστικό; Ένα χειροποίητο μαξιλάρι; Ένα πολυτελές ύφασμα; Ό,τι και να είναι, χαρίστε το στον εαυτό σας!

 

7. Διορθώστε

Πάρτε απόσταση και κοιτάξτε το τελικό αποτέλεσμα. Μην φοβάστε να αφαιρέσετε, αλλά αποφύγετε να προσθέσετε! Προσπαθήστε να μην επηρεαστείτε από παρορμητικές αγορές που μπορεί να σας οδηγήσουν σε άλλη κατεύθυνση από τον αρχικό σχεδιασμό σας. Επίσης, προσπαθήστε να αποφύγετε τους συναισθηματισμούς. Αν εκείνος ο πίνακας που σας χάρισε η γιαγιά σας δεν ταιριάζει στο μίνιμαλ στυλ του νέου σας υπνοδωματίου θα πρέπει να μετακομίσει σε άλλο δωμάτιο!

Πηγαίνετε πίσω στο moodboard σας και δείτε τις φωτογραφίες που είχατε διαλέξει ως έμπνευση. Ποιες είναι οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές; Διορθώστε μέχρι να έχετε ακριβώς το στυλ που θέλατε στην αρχή.

—————————

Διαβάστε επίσης:

5 tips για να διακοσμήσετε σωστά το σαλόνι σας

Άσπρο – Μαύρο: Ο συνδυασμός που δεν παλιώνει ποτέ

Ο πιο εύκολος τρόπος να αλλάξετε την αισθητική του χώρου σας