Μάλλινο χαλί και το καλοκαίρι: Δείτε γιατί!

1. Το μαλλί εγκλωβίζει τη σκόνη

H No.1 πηγή της ρύπανσης του αέρα σε εσωτερικούς χώρους είναι η σκόνη που συσσωρεύεται στο δάπεδο. Όταν μετακινούμαστε ή όταν π.χ. ανοίγουμε την πόρτα, η σκόνη αναδεύεται και γίνεται αερομεταφερόμενη, κάτι που επιδεινώνει τις αλλεργίες. Ένα χαλί από μαλλί σταματά αυτή τη διαδικασία, καθώς εγκλωβίζει τη σκόνη μέχρι να την απομακρύνουμε με την ηλεκτρική σκούπα!

 

2. Το μαλλί εξουδετερώνει τις Οργανικές Πτητικές Ενώσεις (ΠΟΕ)

Μια άλλη πηγή μόλυνσης της ατμόσφαιρας σε κλειστούς χώρους είναι οι οργανικές πτητικές ενώσεις (ή Volatile Organic Compounds – VOC), που δημιουργούνται μεταξύ άλλων από τα έπιπλα με διάφορα φινιρίσματα, τις βαφές, τα καθαριστικά κ.α. σε σπίτια και γραφεία. Κάποιες από τις ΠΟΕ είναι επικίνδυνες για την υγεία. Τα μάλλινα χαλιά τις δεσμεύουν και τις εξουδετερώνουν φυσικά.

 

3. Το μαλλί έχει μονωτικές ιδιότητες

Οι πτυχώσεις των ινών ενός μάλλινου χαλιού εγκλωβίζουν τον αέρα, καθιστώντας το εξαιρετικά θερμομονωτικό -τόσο για το κρύο όσο και για τη ζέστη, δηλ. για όλες τις εποχές του χρόνου. Αυτή η ιδιότητα του μαλλιού σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ως υλικό είναι βραδύκαυστο, το κάνουν ιδανικό και για χρήση σε σκάφος.

Επενδύστε σε ένα μάλλινο και διαχρονικό χαλί ή μια μοκέτα για όλους τους χώρους και όλες τις εποχές! Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε: 210 8019962 / 210 8013921.