Οι νέες τάσεις στη διακόσμηση, όπως τις είδαμε σε τρεις διεθνείς εκθέσεις

Στις αρχές Ιανουαρίου διοργανώνονται πολλές εκθέσεις σε όλη την Ευρώπη, που σηματοδοτούν την έναρξη της χρονιάς και θέτουν τις τάσεις της βιομηχανίας. Έτσι, όπως κάθε χρονιά, ταξιδέψαμε σε τρεις πόλεις της Γερμανίας (Φρανκφούρτη, Αννόβερο και Κολωνία) και στις αντίστοιχες εκθέσεις.

Η πρώτη έκθεση που επισκεφθήκαμε ήταν η Heimtextil, με εκθέτες που δραστηριοποιούνται στις ταπετσαρίες τοίχου, τα υφάσματα, τις κουρτίνες και τα συστήματα σκίασης.

Η έκθεση Domotex στο Αννόβερο, επικεντρώνεται στα δάπεδα, με εκθέτες από τον χώρο των χαλιών, μοκετών, φυσικών και συνθετικών δαπέδων.

Η τρίτη έκθεση που επισκεφθήκαμε ήταν η ΙΜΜ στην Κολωνία. Εδώ οι εκθέτες είναι editors και σχεδιαστές υψηλής αισθητικής, όπου ουσιαστικά θέτουν τις τάσεις της χρονιάς.

Διακρίναμε ότι:

Α) Ήταν εμφανές ότι οι σχεδιαστές αγαπούν τα μεγάλα σχέδια με έντονα χρώματα και εμπνέονται από τη φύση.Β) Το βελούδο επανασχεδιάζεται και ξαναγεννιέται με φρέσκα χρώματα και υφή. Το είδαμε να χρησιμοποιείται παντού, αλλά κυρίως ως κουρτίνα.Γ) Το μαλλί συνδυάζεται με Tencil ή Viscose για να δώσει αντοχή αλλά και glossy φινίρισμα σε χαλιά και μοκέτες.Οι τάσεις της μόδας σίγουρα ορίζονται από τους σχεδιαστές, η ευρύτερη αποδοχή τους όμως γίνεται μέσα από καθημερινές διεργασίες με όλους τους παράγοντες: αρχιτέκτονες, διακοσμητές, αντιπροσώπους και τελικούς αποδέκτες.

Εμείς εδώ στο ΜΟΚΕΤΙΝΟ LIVING θα λέγαμε ότι πιστεύουμε στο βελούδο ως διαχρονική επιλογή. Επίσης, μας κέρδισε ο συνδυασμός viscose με μαλλί, όπως θα δείτε στην καινούρια συλλογή χαλιών μας.

—————————

Διαβάστε επίσης:

Interior Design Trends 2017: Επιστροφή στη φύση

Η χρωματική παλέτα των ’70s

9 ιδέες διακόσμησης εμπνευσμένες από το New York Fashion Week