Πιο ήρεμο σπίτι σε 8 βήματα

Οι καταστάσεις των τελευταίων ημερών προκαλούν άγχος και στρες. Και μιας και καλούμαστε να μείνουμε στο σπίτι, καλό είναι να δημιουργήσουμε μια όσο το δυνατό πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, που θα μας βοηθήσει να νιώσουμε πιο ήρεμοι, πιο ψύχραιμοι και ταυτόχρονα πιο δυνατοί και αισιόδοξοι. Ας δούμε βήμα-βήμα πως θα το πετύχουμε:

 

1. Φως

Τραβήξτε τις κουρτίνες και αφήστε το φυσικό φως να μπει στον χώρο. Ο ήλιος αποδεδειγμένα επηρεάζει θετικά την ψυχολογική μας κατάσταση και μας χαρίζει ευφορία.

2. Φυτά

Η επαφή με τη φύση είναι αγχολυτική. Βγείτε στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας για να περιποιηθείτε τα φυτά σας και να απολαύσετε την όμορφη θέα που προσφέρουν. 

3. Χρώματα

Πολλές φορές τα έντονα χρώματα προκαλούν… ένταση! Αφαιρέστε τα και αφήστε στο προσκήνιο ουδέτερα, απαλά χρώματα που ρίχνουν τους τόνους. 

 

4. Οργάνωση

Όσο πιο οργανωμένος είναι ένας χώρος, τόσο λιγότερες έγνοιες δημιουργεί. Όταν ξέρετε ότι όλα είναι στη θέση τους, αδειάζετε το μυαλό σας από μια ακόμη περιττή σκέψη. 

5. Διαχωρισμός

Μην δουλεύετε στο σαλόνι όπου χαλαρώνετε. Μην βλέπετε τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο όπου ξεκουράζεστε. Γενικά, προσπαθήστε να δώσετε ξεχωριστό ρόλο σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού – θα σας βοηθήσει να βρείτε ισορροπία.  

 

6. Αισθήσεις

Επικεντρωθείτε στις αισθήσεις σας. Αφιερώστε χρόνο για να «νιώσετε» τον χώρο σας. Αγγίξτε, ακούστε, μυρίστε – αυτές οι αισθήσεις είναι εξίσου σημαντικές με την όραση, και η διαδικασία θα σας κάνει να εκτιμήσετε τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας.

7. Ψεγάδια

Αν κάτι δεν είναι τέλειο… δεν πειράζει! Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε ότι το σπίτι σας δεν είναι όπως αυτά στις φωτογραφίες των περιοδικών. Είναι ένα αληθινό, λειτουργικό σπίτι, μοναδικό όπως εσείς. 

8. Άνεση

Μήπως έχετε παραφορτώσει τον χώρο σας με πράγματα; Τώρα είναι η στιγμή για εκκαθάριση. Τα δωμάτια με περισσότερο «άδειο» χώρο είναι λιγότερο κλειστοφοβικά και δημιουργούν μια αίσθηση ελέγχου και ψυχραιμίας. 

Για ό,τι χρειαστείτε για να κάνετε τον χώρο σας όμορφο και λειτουργικό, είμαστε στη διάθεσή σας. Το κατάστημά μας λειτουργεί αυτές τις μέρες με ραντεβού. Καλέστε μας στο 210 8019962.

 

—————————-

Διαβάστε επίσης:

6+1 τρόποι να φέρετε την ηρεμία της εξοχής στο σπίτι σας

6+1 tips από διάσημους designers για να φωτίσετε τον χώρο σας

Γραφείο στο σπίτι: 5 ιδέες για αυξημένη παραγωγικότητα