Οι δικές σας ερωτήσεις: Τι μοκέτα ή χαλί να επιλέξω για το κατάστημά μου;

Έχετε απορίες σχετικά με τη διακόσμηση του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου; Τις απαντάμε όλες εδώ! Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στο email: info@moketino.gr ή στη σελίδα μας στο Facebook.

 

Ερώτηση από την Ειρήνη Κ.:

Θα ήθελα να ντύσω το κατάστημά μου με ένα χαλί που θα ζεστάνει τον χώρο αλλά φοβάμαι ότι η συντήρηση και ο καθαρισμός του θα είναι δύσκολη και πολυέξοδη υπόθεση. Τι μου προτείνετε να επιλέξω;

 

 

Η αλήθεια είναι ότι ένα χαλί ή μια μοκέτα από τοίχο σε τοίχο, μπορούν να αναβαθμίσουν τον επαγγελματικό μας χώρο, όχι μόνο για τον επισκέπτη- πελάτη αλλά, ίσως ακόμα περισσότερο, για εμάς τους ίδιους. Το περιβάλλον εργασίας μας, όπου περνάμε μεγάλο μέρος της ημέρας μας, επηρεάζει τη διάθεση, άρα και την απόδοσή μας.

Για να εξασφαλίσετε ότι η επένδυσή σας θα έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση, βασικό ρόλο στην επιλογή σας θα πρέπει να παίξει η ποιότητα του υλικού και της κατασκευής. Έτσι θα ελαχιστοποιήσετε τα έξοδα συντήρησης και δεν θα χρειαστεί να αντικατήσετε τη μοκέτα ή το χαλί σας σύντομα.

 

 

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Στο Moketino γνωρίζουμε και μπορούμε να σας προτείνουμε τα υλικά που είναι κατάλληλα για επαγγελματική χρήση, λαμβάνοντας υπόψιν τις προδιαγραφές αντιστατικότητας και βραδυφλεγίας. Επίσης, η μοκέτα ή το χαλί που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι πιστοποιημένο με κατηγοριοποίηση 32 ή 33 για επαγγελματική χρήση.

 

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Όπως όλα τα υλικά, οι μοκέτες και τα χαλιά έχουν συγκεκριμένο τρόπο συντήρησης, ώστε να διατηρούν άψογη εμφάνιση και αντοχή στον χρόνο. Καθαρισμός με την ηλεκτρική σκούπα και απομάκρυνση των τοπικών λεκέδων πρέπει να γίνεται καθημερινά. Ολικός καθαρισμός από εξειδικευμένο συνεργείο προτείνεται μία ή δύο φορές το χρόνο, ανάλογα με τη χρήση.

 

 

ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ

Σημαντικό στοιχείο, επίσης, ιδιαίτερα όταν υπάρχει άμεση μετάβαση από τον εξωτερικό χώρο (reception, είσοδοι), είναι οι ζώνες καθαρισμού. Ανάλογα με την διάσταση και την χρήση του χώρου, ένα κατάλληλο ποδόμακτρο που θα συγκρατεί τους ρύπους και την υγρασία θα σας γλιτώσει από πολλά έξοδα καθαρισμού και θα επιμηκύνει τη ζωή του χαλιού σας.

 

—————————

Διαβάστε επίσης:

Οι δικές σας ερωτήσεις: Πώς να επιλέξω και να τοποθετήσω μια ταπετσαρία;

7 μοκέτες σε ουδέτερα χρώματα για wall-to-wall εφαρμογή

Οι νέες τάσεις στη διακόσμηση, όπως τις είδαμε σε τρεις διεθνείς εκθέσεις