3 διαχρονικά στυλ διακόσμησης

Υπάρχουν τόσα πολλά στυλ διακόσμησης, από τα κλασικά και αγαπημένα art deco και ρουστίκ μέχρι τα hot για φέτος japandi και shabby chic, καθένα από τα οποία πρεσβεύει και μια διαφορετική φιλοσοφία ζωής, που πολλές φορές μας μπερδεύουν και τελικά δεν ξέρουμε ποιο ακριβώς είναι αυτό που μας εκφράζει και μας αρέσει περισσότερο.

Ωστόσο, υπάρχουν 3 διαχρονικά στυλ διακόσμησης που αποτελούν τη βάση για τη δημιουργία όλων των άλλων. Κρύβουν από πίσω τους ένα πιο γενικό lifestyle, και δίνουν χώρο για έμπνευση και εξέλιξη. Ας τα (ανα)γνωρίσουμε!

1. Παραδοσιακό

Είναι μακράν το πιο δημοφιλές στυλ διακόσμησης. Ένας συνδυασμός όμορφων και σαφώς καθορισμένων στοιχείων. Το παραδοσιακό στυλ διακόσμησης δεν είναι ποτέ φορτωμένο, υπερβολικό και ασυνήθιστο, αφού ουσιαστικά έχει να κάνει με την άνεση, τη θαλπωρή και την οικειότητα. Αγαπάει τα ήσυχα χρώματα, τα διακριτικά έπιπλα και τη συμμετρία, και θέλει τα πάντα τακτοποιημένα. Μπορεί ένα δωμάτιο με παραδοσιακό στυλ διακόσμησης να μοιάζει προβλέψιμο, όμως επιλέγοντας τα κατάλληλα προϊόντα δεν θα είναι ποτέ βαρετό. Εστιάστε στην ποιότητα των υλικών που θα επιλέξετε. Ένα ξύλινο δάπεδο, διπλές κουρτίνες, ένας καναπές με υφή σουέντ, είναι κλασικά κομμάτια που αποπνέουν την κομψότητα που χρειάζεται.

2. Σύγχρονο

Το σύγχρονο στυλ διακόσμησης, δίνοντας έμφαση στις καθαρές γραμμές και τις όμορφες υφές, είναι μοντέρνο χωρίς να είναι trendy και χωρίς να κινδυνεύει να βγει εκτός μόδας. Οι σύγχρονοι χώροι κρύβουν πάντα μια έκπληξη, και οι άνθρωποι που αγαπούν τις τέχνες κλίνουν προς αυτό το στυλ διακόσμησης. Πέτρα, μέταλλο και γυαλί πρωταγωνιστούν, οι ταπετσαρίες ψηφιακής εκτύπωσης με μοντέρνα αλλά διακριτικά σχέδια είναι must, roller blinds ή panels ως μέσα σκίασης συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν ιδανικά το μίνιμαλ αποτέλεσμα.

3. Εκλεκτικό

Σκεφτείτε το ως ένα πολυσυλλεκτικό στυλ διακόσμησης που απευθύνεται σε όσους ελκύονται από διαφορετικές φιλοσοφίες. Είναι ο τέλειος συνδυασμός mix & match και συνέπειας. Αγαπάει τις αντιθέσεις που όμως με κάποιον τρόπο «δένουν» μεταξύ τους και δημιουργούν ένα αρμονικό και ισορροπημένο αποτέλεσμα. Διαφορετικά σχέδια, σχήματα, υφές και φινιρίσματα συνθέτουν έναν εκλεκτικό χώρο που εκφράζει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη του.

Όποιο στυλ διακόσμησης κι αν επιλέξετε για τον χώρο σας, οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα που θα τον αναδείξουν. Επισκεφτείτε το κατάστημά μας: Λ. Κηφισίας 228, Κηφισιά.

—————————-

Διαβάστε επίσης:
4+1 στυλ διακόσμησης που θα αποχαιρετήσουμε το 2022
Decor trend alert: Το πράσινο του φασκόμηλου
12 φρέσκες ιδέες διακόσμησης για να εμπνευστείτε