4+1 στυλ διακόσμησης που θα αποχαιρετήσουμε το 2022

Καθώς πλησιάζει το τέλος της χρονιάς, ήρθε η ώρα να κάνουμε απολογισμό και να δούμε ποια στυλ διακόσμησης θα αφήσουμε πίσω μας το 2022.

1. Αγροικία (Farmhouse)

Ήταν η δημοφιλέστερη τάση διακόσμησης της τελευταίας δεκαετίας. Ο λόγος που την αποχαιρετάμε; Απλώς την είδαμε υπερβολικά πολύ!

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξετε ριζικά ολόκληρο το σπίτι σας. Κρατήστε τα κομμάτια / στοιχεία που σας αρέσουν και εμπλουτίστε τη διακόσμησή σας με ρουστίκ λεπτομέρειες, θερμά χρώματα και διαφορετικές υφές.

2. Απόλυτο λευκό

Μπορεί ο μινιμαλισμός να είναι το δικό μας αγαπημένο στυλ, αλλά δεν μπορούμε να μην συμφωνήσουμε ότι ένας λευκός χώρος συνήθως είναι κουραστικός.
Δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά στοιχεία με χρώμα, για παράδειγμα μια κουρτίνα ή μια πολυθρόνα, ακόμη και μερικά μαξιλαράκια σε έντονα χρώματα και σχέδια. Αμέσως ο χώρος παίρνει ζωή!

3. Σετ επίπλων

Εδώ και γενιές, ο κανόνας όριζε έπιπλα σε σετ. Και τώρα ήρθε η στιγμή αυτός ο κανόνας να σπάσει!

Πλέον όχι απλώς μπορούμε αλλά και επιβάλλεται να πειραματιστούμε με συνδυασμούς διαφορετικών στοιχείων για να δώσουμε χαρακτήρα στους χώρους μας.

Βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να αλλάξουμε έπιπλα, αρκεί να αλλάξουμε τα υφάσματά τους.
Σκεφτείτε έναν πολύχρωμο καναπέ ή μια τραπεζαρία με καρέκλες σε διαφορετικά χρώματα ή/και μοτίβα.

Υφάσματα επίπλωσης, μεγάλης αντοχής, πλενόμενα, σε ποικιλία υφών και χρωμάτων.

4. Τα ψεύτικα φυτά

Πριν από χρόνια κάποιος σκέφτηκε την τέλεια λύση για να έχουμε πάντα λουλούδια στο σπίτι: τα πλαστικά! Μια λύση τέλεια μόνο κατά τη γνώμη των μαμάδων μας!

Ήρθε η ώρα να αφήσουμε στο παρελθόν, μια για πάντα, οτιδήποτε δεν είναι πράγματι φύση!

Ας επιλέξουμε αληθινά φυτά, και ας βρούμε λίγο χρόνο για τη φροντίδα τους – έτσι κι αλλιώς κάνει καλό και στη δική μας υγεία. Αν δεν μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο, μπορείτε να επιλέξετε φυτά που δεν έχουν πολλές απαιτήσεις, όπως οι κάκτοι, η σανσιβέρια, η δράκαινα και πολλά άλλα.

Υφάσματα επίπλωσης, μεγάλης αντοχής, πλενόμενα, σε ποικιλία υφών και χρωμάτων.

5. Νέο-vintage

Είδαμε τόσο πολλά σπίτια με επιρροές από την «Madmen» αισθητική παλαιότερων δεκαετιών, που απλώς δεν θέλουμε άλλο!

Αν είστε λάτρεις του vintage στυλ, κρατήστε κάποια βασικά κομμάτια που δεν θέλετε να αποχωριστείτε, και ντύστε τα με μονόχρωμα υφάσματα ή με μοντέρνα μοτίβα με σύγχρονη αισθητική για να τα κάνετε πιο «σημερινά».

Επίσης, θα χαρείτε να μάθετε ότι ένα από τα επερχόμενα μεγάλα trends είναι η artdeco που αντλεί έμπνευση από τη δεκαετία του ’20.

Οι διακοσμητές μας είναι στη διάθεσή σας να μελετήσουν τον χώρο σας και να σας προτείνουν τις απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες, ανάλογα με το στυλ που σας αρέσει και τις νέες interior design τάσεις. Μάθετε περισσότερα: 210 8019962 | 210 8013921.

————————-

Διαβάστε επίσης:
3 διαχρονικά στυλ διακόσμησης
Japandi: Trend alert στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων!
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης