Ρουστίκ στυλ: Τι είναι και πώς να το υιοθετήσετε

Σίγουρα το έχετε ακούσει πολλές φορές. Κι όμως, είναι από τα στυλ διακόσμησης που είναι δύσκολο να περιγράψει ή, καλύτερα, να οριοθετήσει κανείς. Είτε μιλάμε για ένα σπίτι στην εξοχή είτε για ένα καταφύγιο στο βουνό, τι είναι αυτό που το κάνει ρουστίκ τελικά;

Σε γενικές γραμμές, το ρουστίκ είναι ένα στυλ που χαρακτηρίζεται από φυσικότητα, παλαίωση και κάπως βαρύ, όχι τόσο εκλεπτυσμένο design. Αρκετά στυλ διακόσμησης ενέχουν ρουστίκ πινελιές, όπως το αποικιακό, το στυλ Τοσκάνης κ.α. Όμως, το αυθεντικό ρουστίκ είναι στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός στοιχείων των παραπάνω στυλ.

Για να δώσετε μια ρουστίκ νότα στον χώρο σας:

1. Επιλέξτε φυσικά, οργανικά υλικά.

Το ξύλο είναι αναμφισβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Όσο πιο ακατέργαστο και ανεπιτήδευτο, τόσο το καλύτερο!
Μην ανησυχείτε για τυχόν ψεγάδια… το ρουστίκ στυλ τα αγαπάει, γιατί αποδεικνύουν ότι κάθε κομμάτι είναι ιδιαίτερο.
Από ένα ξύλινο πάτωμα μέχρι μια τραπεζαρία μοναστηριακού τύπου, το ξύλο θα θέσει τις βάσεις για ένα αυθεντικό ρουστίκ αποτέλεσμα.

2. Δώστε έμφαση στις υφές.

Καθώς το ρουστίκ στυλ είναι συνυφασμένο με φυσικά υλικά, οι διαφορετικές υφές παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Έπιπλα από ακατέργαστο ξύλο, μάλλινη μοκέτα ή χαλί, δερμάτινος καναπές, λινές κουρτίνες… Βρείτε τον δικό σας ιδανικό συνδυασμό.
Αποφύγετε οτιδήποτε έχει λάμψη και δείχνει υπερβολικά στυλιζαρισμένο.

3. Προτιμήστε χειροποίητα κομμάτια.

Τα χειροποίητα αντικείμενα είναι μοναδικά. Και το ρουστίκ στυλ πρεσβεύει ακριβώς αυτό: την μοναδικότητα και τον χαρακτήρα.
Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι όλα τα διακοσμητικά σας πρέπει να είναι χειροποίητα. Αρκεί το καθένα να έχει τη δική του προσωπικότητα.

4. Βαριά κομμάτια – απλές γραμμές.

Το ρουστίκ στυλ θεωρείται βαρύ. Και είναι. Ωστόσο, ο όγκος παντρεύεται τη μίνιμαλ αισθητική. Και είναι λογικό –όπως είπαμε παραπάνω, εδώ δίνεται έμφαση στα υλικά, όχι στο περίτεχνο design.
Οι απλές γραμμές επιτρέπουν στα υλικά να γίνουν το επίκεντρο της προσοχής και να κλέψουν τις εντυπώσεις!

Χρειάζεστε περισσότερες ιδέες και συμβουλές διακόσμησης; Επισκεφτείτε το κατάστημά μας για να δείτε από κοντά τα προϊόντα μας και να σας προτείνουμε αυτά που ταιριάζουν στο στυλ σας.
Λ. Κηφισίας 228, Κηφισιά | 210 8019962

———————————————————–

Διαβάστε επίσης:
5 ιδέες διακόσμησης που «κλέψαμε» από τα χειμερινά σαλέ
Ρουστίκ στυλ: 4 κομμάτια – κλειδιά για να το πετύχετε
3 διαχρονικά στυλ διακόσμησης