4 νέες τάσεις στη διακόσμηση που έρχονται το 2024

Οι τάσεις στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων καθορίζονται από τις συνθήκες της ζωής μας και τις ανάγκες μας, που φαίνεται να αλλάζουν τα τελευταία χρόνια.

Όπως θα δούμε, πλέον οι επιλογές μας δεν αφορούν απλώς τα χρώματα και τα στυλ που είναι φέτος τη μόδα, αλλά λαμβάνουν υπόψη πολύ πιο ουσιαστικά θέματα, όπως τις πρακτικές μας ανάγκες, την υγεία και την ευεξία μας, τις αλλαγές που συμβαίνουν στο περιβάλλον και το κλίμα, την τάση μας να επιστρέψουμε σε εποχές που αγαπήσαμε, και πολλά άλλα, καθορίζοντας τελικά αυτό που λέμε μόδα.

1. Eco-friendly design

Πρόκειται για την συνεχώς αυξανόμενη τάση μας να επιλέγουμε πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον και φυσικά ή ανακυκλωμένα υλικά.

Η τάση αυτή προκύπτει τόσο από την αυξανόμενη ανησυχία μας για το μέλλον του πλανήτη μας όσο και από την ανάγκη μας να διαφυλάξουμε την υγεία μας επιλέγοντας υλικά που δεν προκαλούν αλλεργίες ή άλλα προβλήματα και διατηρούν την καλή ποιότητα αέρα μέσα στον χώρο μας.

Χαλιά από φυσικές ίνες χαρτιού, αδιαβροχοποιημένα, αλέκιαστα, με βαμβακερή τρέσσα και σκανδιναβική minimal αισθητική.
Χαλιά από φυσικές ίνες χαρτιού, αδιαβροχοποιημένα, αλέκιαστα, με βαμβακερή τρέσσα και σκανδιναβική minimal αισθητική.

2. Biophilic design

Ο βιοφιλικός (Biophilic) σχεδιασμός φέρνει το έξω μέσα, αντικατοπτρίζοντας την ανάγκη μας για επιστροφή στη φύση.

Τα χαρακτηριστικά του είναι οι εσωτερικοί κήποι, τα τεράστια παράθυρα, τα φυσικά υλικά, όπως η πέτρα, το μάρμαρο, ο πηλός, το ξύλο κλπ., και οι χώροι όπου μπορούμε να χαλαρώνουμε και να αποσυνδεόμαστε.

Χαλί σε πρωτότυπο σχήμα, κατάλληλο και για εξωτερική χρήση. Διατίθεται σε επτά χρώματα.
Επιλογή μονόχρωμου υφάσματος για τα roman blinds, που έρχεται σε αρμονία με την απλότητα των υλικών του μπάνιου.

3. Χειροποίητα αντικείμενα

Ύστερα από δεκαετίες κυριαρχίας της μαζικής παραγωγής προϊόντων, είναι ώρα να εκτιμήσουμε ξανά τα μοναδικά, χειροποίητα αντικείμενα. Τα έπιπλα, τα χαλιά, τα διακοσμητικά και τα έργα τέχνης είναι μερικά από αυτά.

Πέρα από το γεγονός ότι κουραστήκαμε να βλέπουμε παντού τα ίδια αντικείμενα και νιώθουμε την ανάγκη να επενδύσουμε σε ποιοτικά και μοναδικά αντικείμενα που θα κρατήσουμε για πολλά χρόνια, μας απασχολεί η συσσώρευση των απορριμμάτων που δημιουργούμε, αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατασκευάζονται τα αντικείμενα μαζικής παραγωγής.

Ταπετσαρία τοίχου με υφή που θυμίζει ίνες seagrass, πάνω σε εκτύπωση βινυλίου.
Χαλί κατασκευασμένο στο χέρι με παραδοσιακές μεθόδους. Το κοντό πέλος του είναι εκπληκτικά ανθεκτικό.

4. Μοντέρνος μαξιμαλισμός

Ο μαξιμαλισμός συνεχίζει και το 2024, ακόμα πιο δυναμικά, να κατακτά τον χώρο της διακόσμησης. Τα χαρακτηριστικά του είναι τα έντονα χρώματα και μοτίβα και οι τολμηροί συνδυασμοί υφών, μοτίβων, υλικών και χρωμάτων.

Τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν είναι οι βαθιές αποχρώσεις του μπλε, οι ζωντανές αποχρώσεις του πράσινου και η τερακότα (για ακόμα μια φορά!). Αποχρώσεις και μοτίβα, δηλαδή, που μας θυμίζουν τα έντονα χρώματα της φύσης. Τα φυσικά υλικά και τα φυτά εσωτερικού χώρου πρωταγωνιστούν και πάλι.

Βελούδινα υφάσματα κουρτινών και επίπλωσης με εντυπωσιακά μοτίβα και έντονα χρώματα εμπνευσμένα από τη φύση.
Βαμβακερό σατέν ύφασμα κουρτινών με λαμπερά χρώματα και εντυπωσιακά σχέδια.

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι και τον επαγγελματικό σας χώρο και για να δείτε τα προϊόντα μας από κοντά, επισκεφτείτε μας: Λ. Κηφισίας 228, Κηφισιά.

———————

Διαβάστε επίσης:
Νέα συλλογή μοντέρνων χειροποίητων χαλιών στο Moketino Living!
9 εύκολοι τρόποι για να ανανεώσετε αισθητά το σπίτι σας
Νέα τάση στη διακόσμηση: Συνδυασμός ταπετσαριών τοίχου στον ίδιο χώρο