Νέα τάση στη διακόσμηση: Συνδυασμός ταπετσαριών τοίχου στον ίδιο χώρο

Μία ταπετσαρία μπορεί να δώσει χαρακτήρα και να προσθέσει στυλ σε έναν χώρο. Δύο ταπετσαρίες; Σίγουρα το αποτέλεσμα έχει περισσότερο ενδιαφέρον και είναι δύο φορές πιο εντυπωσιακό! Η νέα τάση στη διακόσμηση προτείνει τον συνδυασμό διαφορετικών ταπετσαριών τοίχου στον ίδιο χώρο. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε σωστά!

1. Χρωματική παλέτα

Αν έχετε μια χρωματική παλέτα στο μυαλό σας, είναι ευκολότερο να συνδυάσετε διαφορετικά μοτίβα. Μπορείτε να επιλέξετε σχέδια που έχουν το ίδιο χρώμα ως βάση ή διαφορετικές αποχρώσεις, για να δώσετε μια πολυεπίπεδη διάσταση.

Τα ουδέτερα χρώματα είναι μια ασφαλής επιλογή. Ωστόσο, ακόμη και χρώματα που φαινομενικά δεν ταιριάζουν, μπορεί να δείξουν τέλεια μαζί, αρκεί να είναι της ίδιας οικογένειας – θερμά, ψυχρά ή ουδέτερα. Π.χ. το κίτρινο μπορεί να δέσει υπέροχα με το μπλε.

Μια καλή ιδέα για ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα και σίγουρη επιτυχία είναι να συνδυάσετε μια ταπετσαρία με έντονο μοτίβο με μια ταπετσαρία με διακριτικό σχέδιο και ιδιαίτερη υφή, σε σχετικό χρώμα.

2. Κλίμακες και μεγέθη

Ένας άλλος τρόπος είναι να συνδυάσετε σχέδια σε διαφορετικές κλίμακες και μεγέθη. Μια μίνιμαλ ταπετσαρία μπορεί να ταιριάξει τέλεια με μια ταπετσαρία που έχει έντονο σχέδιο στην ίδια φιλοσοφία.

Εναλλακτικά, μπορείτε να παίξετε με το ίδιο μοτίβο (π.χ. λουλούδια) σε διαφορετικά μεγέθη (μικρό και επαναλαμβανόμενο στη μία ταπετσαρία, μεγάλο και εντυπωσιακό στην άλλη ταπετσαρία), ή με ένα συγκεκριμένο στυλ – π.χ. γεωμετρικά μοτίβα, κλασικά σχέδια κ.ο.κ., που θα συμπληρώνουν το ένα το άλλο.

3. Κοινό θέμα

Μια ακόμα ασφαλής επιλογή, που όμως μπορεί να ορίσει ολόκληρη τη διακόσμηση του χώρου σας είναι να επιλέξετε ένα θέμα που σας αρέσει και να βρείτε σχετικές ταπετσαρίες και άλλα στοιχεία διακόσμησης. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε ταπετσαρίες με θέμα εξωτικό ή μια πόλη (π.χ. Λονδίνο) ή ένα στυλ τέχνης κ.ο.κ. Οι επιλογές είναι άπειρες!

Στο κατάστημά μας θα βρείτε εντυπωσιακές ταπετσαρίες ψηφιακής εκτύπωσης και φυσικών υλικών από διάσημους οίκους του εξωτερικού, για να κάνετε τους πιο ενδιαφέροντες συνδυασμούς. Αν χρειάζεστε λίγη παραπάνω βοήθεια, οι έμπειροι διακοσμητές μας μπορούν να σας συμβουλέψουν και να σας δώσουν περισσότερες ιδέες!

——————

Διαβάστε επίσης:
Τοποθέτηση ταπετσαρίας βήμα – βήμα
Ταπετσαρία τοίχου σε μικρό σαλόνι: Ποια να επιλέξω;
Αλλαγή υφάσματος επίπλων: Τι πρέπει να προσέξετε