Τοποθέτηση ταπετσαρίας βήμα – βήμα

Η επιλογή μιας ταπετσαρίας που ταιριάζει με το στυλ του χώρου σας μπορεί να είναι εύκολη (σχετικά!) υπόθεση, η τοποθέτησή της όμως απαιτεί προσοχή. Διαβάστε ένα – ένα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να πετύχετε ένα άψογο αποτέλεσμα!

1. Πρώτο βήμα είναι να μετρήσετε προσεκτικά τους τοίχους και να αγοράσετε περίπου 10% περισσότερα μέτρα ταπετσαρίας.

2. Θα χρειαστείτε μια άδεια, καθαρή επιφάνεια, όπως ένα μεγάλο τραπέζι ή και το πάτωμα, ειδική κόλλα και πινέλο για να την απλώσετε, κοπίδι, ψαλίδι και μια βούρτσα για να ισιώσετε την επιφάνεια της ταπετσαρίας αφού την κολλήσετε στον τοίχο.

3. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε από πριν πού θα ξεκινά και πού θα καταλήγει το σχέδιο ώστε να φαίνεται όμορφο, με ιδιαίτερη προσοχή αν υπάρχουν εσωτερικές γωνίες στους τοίχους.

4. Ξεκινήστε μετρώντας την επιφάνεια από το πάτωμα έως το ταβάνι και προσθέτοντας 10 εκ., για να υπάρχει περιθώριο να διορθώσετε τυχόν ατέλειες που μπορεί να προκύψουν κατά την εφαρμογή.

5. Αφού σημαδέψετε τα σημεία όπου πρέπει να κοπούν τα κομμάτια, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα κοπίδι αντί για ψαλίδι, ώστε να τα κόψετε ίσια. Αν η ταπετσαρία σας έχει σχέδια, θα χρειαστεί να προσαρμόσετε με μεγάλη προσοχή τα σημεία κοπής ώστε το σχέδιο του ενός κομματιού να συνεχίζει στο επόμενο.

6. Μπορείτε να γυρίσετε ελαφρά τις άκρες κάθε κομματιού για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να ισιώσουν, αν χρειάζεται.

7. Αφού βεβαιωθείτε ότι ο τοίχος είναι στεγνός και καθαρός, μπορείτε να αλείψετε με κόλλα, χρησιμοποιώντας το πινέλο σας, το σημείο όπου θα κολληθεί το πρώτο κομμάτι ταπετσαρίας, από το ταβάνι προς το δάπεδο.

8. Κάθε φορά που κολλάτε ένα κομμάτι θα πρέπει να το περνάτε με την ειδική βούρτσα, με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, για να απομακρυνθεί ο αέρας που μπορεί να έχει παγιδευτεί.

9. Αφού κολλήσετε όλα τα κομμάτια μπορείτε τώρα να κόψετε, αφού σημαδέψετε προσεκτικά, ό,τι περισσεύει πάνω και κάτω. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι για μεγαλύτερο έλεγχο, αν δεν έχετε εμπειρία με το κοπίδι.

10. Τέλος, θα πρέπει να αφήσετε την ταπετσαρία να στεγνώσει για περίπου 12 ώρες, αποφεύγοντας να ανοίξετε παράθυρα αν ο καιρός δεν είναι καλός, ώστε να μην δημιουργηθεί υγρασία στον χώρο.

Για περισσότερη βοήθεια, μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο από τον οίκο Casamance, του οποίου τα προϊόντα θα βρείτε στο κατάστημά μας:

Αν όλα αυτά σας φαίνονται δύσκολα και θέλετε ένα εγγυημένα άψογο αποτέλεσμα, μπορείτε να απευθυνθείτε στο κατάστημά μας. Μετράμε περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στην πώληση και την τοποθέτηση ταπετσαριών, κουρτινών, μοκετών και συστημάτων σκίασης, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας. Δείτε μερικές από τις αγαπημένες μας ταπετσαρίες και επισκεφτείτε μας για να δείτε ολόκληρη τη συλλογή μας από κοντά: Λ. Κηφισίας 228, Κηφισιά / 210 8013921.

———————–

Διαβάστε επίσης:
Ταπετσαρία τοίχου σε μικρό σαλόνι: Ποια να επιλέξω;
5 ταπετσαρίες που θα φέρουν την άνοιξη στο σπίτι σας
8 ταπετσαρίες που θα μεταμορφώσουν το μπάνιο σας σε πολυτελές spa