Ταπετσαρία τοίχου σε μικρό σαλόνι: Ποια να επιλέξω;

Μια εντυπωσιακή ταπετσαρία μπορεί να κάνει το σαλόνι σας, ακόμη κι αν είναι μικρό, να δείχνει ενδιαφέρον και στυλάτο!
Δείτε τι πρέπει να προσέξετε για να βεβαιωθείτε ότι θα κάνετε τη σωστή επιλογή σχεδίου, που δεν θα κάνει τον χώρο σας να δείχνει ακόμα μικρότερος.

1. Αποφύγετε τα σκούρα χρώματα που έχουν την τάση να μικραίνουν οπτικά έναν χώρο. Αντιθέτως προτιμήστε ανοιχτές αποχρώσεις (π.χ. ιβουάρ, μπεζ, γκρι του πάγου κ.α.), που μπορούν να φωτίσουν το σαλόνι σας και να το κάνουν να δείχνει μεγαλύτερο.

Ταπετσαρίες τοίχου φυσικών υλικών με μεταλλική λάμψη.

2. Από την άλλη, αν θέλετε να βάλετε χρώμα στο σαλόνι σας, μπορείτε να επιλέξετε μια ταπετσαρία με μοτίβα σε ζωηρά χρώματα, αρκεί το φόντο να είναι ανοιχτόχρωμο.

Ταπετσαρία τοίχου ψηφιακής εκτύπωσης.

3. Καλό είναι να αποφύγετε υπερβολικά μεγάλα μοτίβα γιατί η επανάληψή τους στον τοίχο θα είναι λίγη, με αποτέλεσμα να φαίνεται μικρότερος. Προτιμήστε μικρά και μεσαία σχέδια ή μονόχρωμες ταπετσαρίες που έχουν ένα ιδιαίτερο σχέδιο σε ένα μόνο σημείο.

Ταπετσαρία τοίχου αδιάβροχη, μεγάλης αντοχής, με ματ όψη και μεταξένια υφή.
Ταπετσαρία τοίχου ψηφιακής εκτύπωσης.

4. Οι μεταλλικές λάμψεις που αντανακλούν το φως και δίνουν την αίσθηση μεγάλου χώρου, είναι ένα καλό τέχνασμα. Μπορείτε να επιλέξετε μια ταπετσαρία με ένα διακριτικό σχέδιο σε χρυσό ή ασημί, που θα δώσει επιπλέον μια πινελιά πολυτέλειας στον χώρο.

Ταπετσαρία τοίχου μεταλλιζέ από φυσικά υλικά.

5. Μια ταπετσαρία που λειτουργεί ως έργο τέχνης είναι, επίσης, μια καλή ιδέα. Ένα σχέδιο που προσομοιάζει έναν πίνακα μπορεί να προσθέσει ενδιαφέρον στο σαλόνι σας, χωρίς να το βαρύνει.

Ταπετσαρία τοίχου ψηφιακής εκτύπωσης.

6. Ένα τρισδιάστατο σχέδιο μπορεί να δώσει βάθος στο σαλόνι σας και να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πολύ μεγαλύτερου χώρου.

Ταπετσαρία τοίχου ψηφιακής εκτύπωσης.

7. Αφηρημένα σχέδια που δημιουργούν νέες δυναμικές μπορούν, επίσης, να δώσουν άλλη διάσταση στον μικρό χώρο σας, ξεγελώντας το μάτι.

Ταπετσαρία τοίχου με υφή που δίνει την αίσθηση κεντήματος.

Επισκεφτείτε μας για να βρούμε μαζί την ιδανική ταπετσαρία τοίχου για το σαλόνι σας ανάλογα με το μέγεθός του αλλά και το στυλ διακόσμησης που σας αρέσει!
Λ. Κηφισίας 228, Κηφισιά / 210 8013921

——————-

Διαβάστε επίσης:
Τα καλύτερα χρώματα για το σαλόνι σας σύμφωνα με το Feng Shui
5 tips για να διακοσμήσετε σωστά το σαλόνι σας
Διαλέξτε χαλί ανάλογα με το στυλ διακόσμησης