Τα καλύτερα χρώματα για το σαλόνι σας σύμφωνα με το Feng Shui

To Feng Shui είναι μια πασίγνωστη φιλοσοφία και πρακτική του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να «ρυθμίσουμε» την ενέργεια του σπιτιού μας και κατ’ επέκταση της ζωής μας. Η φιλοσοφία του βασίζεται στο ότι όταν το σπίτι μας αποπνέει θετική ενέργεια, ουσιαστικά μας υποστηρίζει ώστε να μπορέσουμε να εξελιχθούμε και να «ανθίσουμε» σε όλους τους τομείς.

Δεν λέμε ότι το ακολουθούμε στη διακόσμηση ή τη ζωή μας, αλλά έχει ενδιαφέροντα στοιχεία που ίσως σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν χώρο μέσα στον οποίο θα νιώθετε όμορφα και άνετα.

Στη φιλοσοφία του Feng Shui, λοιπόν, κάθε δωμάτιο έχει ξεχωριστό νόημα, που σχετίζεται με τη χρήση του και τη σύνδεσή του ενεργειακά με ορισμένες πτυχές της ζωής μας. Το σαλόνι είναι πολύ σημαντικό, αφού ουσιαστικά εκεί ζούμε (δεν είναι τυχαίος ο όρος living room).

Το χρώμα είναι ένα σημαντικό εργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε την αίσθηση που αποπνέει το σπίτι μας. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η ψυχική μας διάθεση επηρεάζεται από τα χρώματα. Στο Feng Shui χρησιμοποιείται συχνά η θεωρία των 5 στοιχείων: γη, μέταλλο, νερό, ξύλο και φωτιά. Κάθε στοιχείο συνδέεται με ορισμένους τύπους ενέργειας και διαφορετικά χρώματα. Ας δούμε ποια είναι και πώς μπορούμε να τα εντάξουμε στο σαλόνι μας.

Γη

Η γη συνδέεται με το καφέ, το κίτρινο και τους ζεστούς φυσικούς τόνους. Αυτή η παλέτα είναι ιδανική βάση για το σαλόνι μας, καθώς δημιουργεί μια αίσθηση σταθερότητας, άνεσης και φροντίδας. Επιπλέον, μας βοηθά να έρθουμε νοητά πιο κοντά στη φύση, κάτι που έχουμε ανάγκη όσοι ζούμε στην πόλη.
Οι επιλογές είναι αμέτρητες: χαλιά, κουρτίνες, υφάσματα επίπλωσης, ταπετσαρίες αλλά και μικρά διακοσμητικά αντικείμενα από φυσικά υλικά.

Μονόχρωμο ύφασμα κουρτινών και διακοσμητικών μαξιλαριών, με πλούσια υφή και πολλά χρώματα.
Βελούδο κατάλληλο για επαγγελματική χρήση, πλενόμενο σε μεγάλη χρωματική ποικιλία.
Χειροποίητο χαλί από το Νεπάλ, από ίνες μαλλιού και hemp (κάνναβις).
Handwoven κιλίμια από μαλλί σε διάφορα χρώματα, μονόχρωμα ή με ρίγες.

Μέταλλο

Το μέταλλο ως στοιχείο του Feng Shui αντιπροσωπεύεται από το λευκό, το γκρι και τις μεταλλικές αποχρώσεις. Αυτά τα χρώματα συμπληρώνουν ιδανικά όλα τα υπόλοιπα για ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Ουσιαστικά, βοηθούν στην αντανάκλαση του φωτός στον χώρο, ενώ σχετίζονται με τη χαρά.
Εκτός από χαλιά, κουρτίνες, υφάσματα επίπλωσης και ταπετσαρίες σε αποχρώσεις του λευκού και του γκρι, μπορείτε να προσθέσετε μεταλλικές λεπτομέρειες όπως π.χ. έναν καθρέφτη με μεταλλικό πλαίσιο, ένα βοηθητικό τραπεζάκι με μεταλλικά πόδια κ.α.

Υφάσματα σε αποχρώσεις του γκρι, μονόχρωμα και ζακάρ, κατάλληλα για κουρτίνες, ταπετσαρία επίπλων και διακοσμητικά μαξιλάρια.

Νερό

Το στοιχείο του νερού σχετίζεται με το μαύρο και το σκούρο γκρι ανθρακί. Το νερό συνδέεται με τη σοφία, καθώς και με τις κοινωνικές σχέσεις. Αν θέλετε να συνδεθείτε περισσότερο με τους αγαπημένους σας, επιλέξετε στοιχεία διακόσμησης σε μαύρο ή σκούρο ανθρακί για να προσκαλέσετε τις ιδιότητες του νερού στον χώρο.
Μερικά μαξιλάρια, μια πολυθρόνα ή ένα χαλί είναι αρκετά, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το μαύρο σε μεγάλες επιφάνειες. Αν, όμως, ο χώρος σας είναι ανοιχτόχρωμος, μπορείτε να επιλέξετε το μαύρο ή το γκρι για το ύφασμα του καναπέ σας ή μια ταπετσαρία τοίχου με ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Χαλί shaggy χειροποίητο – handwoven, με πλούσιο πέλος από polyester, διαθέσιμο σε πέντε διαστάσεις.
Ταπετσαρία από φυσικά υλικά σε φυσικές αποχρώσεις ή έντονα χρώματα.
Ταπετσαρία ψηφιακής εκτύπωσης σε επιθυμητές διαστάσεις εκτύπωσης.

Ξύλο

Το ξύλο συνδέεται με το πράσινο, το μπλε και το γαλαζοπράσινο (teal), και σχετίζεται με την ανάπτυξη, τη ζωτικότητα και τη διαδικασία της θεραπείας. Αν εσείς και η οικογένειά σας χρειάζεστε λίγη «ανεβασμένη» ενέργεια, προσθέστε αυτά τα χρώματα στο σαλόνι σας.
Ένας καναπές ή μια κουρτίνα σε πράσινο χρώμα θα σας φτιάξουν τη διάθεση και θα ταιριάξουν τέλεια με τη γήινη παλέτα του στοιχείου της γης, φέρνοντας ισορροπία στον χώρο σας.

Ύφασμα επίπλωσης με ψαθωτή ύφανση, κατάλληλο για καθημερινή χρήση, πλενόμενο.
Ύφασμα επίπλωσης, μεγάλης αντοχής, πλενόμενο, σε ποικιλία χρωμάτων.
Χαλί χειροποίητο από felted wool, κατόπιν παραγγελίας σε επιθυμητές διαστάσεις.

Φωτιά

Το στοιχείο της φωτιάς αντιπροσωπεύεται από το κόκκινο, καθώς και από πολύ έντονα ροζ και πορτοκαλί. Σχετίζεται με την πολύ δυνατή, φωτεινή και ζωντανή ενέργεια του ήλιου, και συνδέεται με την έμπνευσή μας και το πώς μας βλέπουν οι άλλοι στον κόσμο. Αν θέλετε να κάνετε αισθητή την παρουσία σας, προσθέστε φλογερά κόκκινα στοιχεία στο σαλόνι σας.
Μια πολυθρόνα, μερικά μαξιλαράκια ή μια ταπετσαρία σε έναν μικρό τοίχο είναι αρκετά για να αλλάξουν την αίσθηση του χώρου. Φυσικά, υπάρχει πάντα και η επιλογή για μικροαντικείμενα, όπως π.χ. βάζα ή κηροπήγια.

Ταπετσαρία από φυσικά υλικά σε φυσικές αποχρώσεις ή έντονα χρώματα.
Δάπεδο Laminate, γιά βαριά οικιακή ή γενική επαγγελματική χρήση, αντιστατικό.

Στο κατάστημά μας θα βρείτε προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα από διάσημους οίκους του εξωτερικού σε πολλά χρώματα, για να επιλέξετε αυτά που ταιριάζουν στο στυλ σας. Οι διακοσμητές μας είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστείτε. Λ. Κηφισίας 228, τηλ.: 210 8019962 | 210 8013921.

——————————

Διαβάστε επίσης:
5+1 trick για να ανανεώσετε το σαλόνι σας
8 χαλιά για τους λάτρεις των χρωμάτων
3 διαχρονικά στυλ διακόσμησης