Αλλαγή υφάσματος επίπλων: Τι πρέπει να προσέξετε

Είτε τα υφάσματα των επίπλων σας έχουν φθαρεί, είτε θέλετε να αλλάξετε στυλ διακόσμησης, η αλλαγή υφάσματος του καναπέ, της πολυθρόνας ή των καρεκλών σας είναι μια καλή ευκαιρία για ανανέωση! Ένα καινούργιο ύφασμα μπορεί να τα αναδείξει ξανά και να αλλάξει εντελώς τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα έπιπλα κατάλληλα για αλλαγή ταπετσαρίας. Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε εάν ένα έπιπλο ενδείκνυται για αυτή τη διαδικασία, ποια είναι τα καταλληλότερα υφάσματα, πώς μπορείτε να αλλάξετε το ύφος των επίπλων σας και τι πρέπει να προσέξετε.

Ύφασμα επίπλωσης με ψαθωτή ύφανση, κατάλληλο για καθημερινή χρήση, πλενόμενο.

1. Να αλλάξω έπιπλα ή υφάσματα;

Για να πάρετε αυτή την απόφαση θα πρέπει να εξετάσετε, πέρα από το ύφασμα, και τον σκελετό του επίπλου σας.

Αξίζει να επενδύσετε σε αντικατάσταση υφάσματος αν το έπιπλό σας είναι κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά και βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Πριν αποφασίσετε:
Α) Κοιτάξτε το κάτω μέρος του και βεβαιωθείτε ότι είναι σταθερό και στη θέση του.
Β) Ελέγξτε αν το έπιπλο τρίζει ή κουνιέται για να δείτε αν χρειάζονται περισσότερες εργασίες επιδιόρθωσης πέρα από την αλλαγή υφάσματος.

2. Ποια υφάσματα να επιλέξω;

Η απάντηση εξαρτάται από το έπιπλο που θέλετε να ανανεώσετε και τη χρήση του. Για παράδειγμα, ο καναπές χρειάζεται ένα ανθεκτικό ύφασμα, ενώ το προσκέφαλο του κρεβατιού μπορεί να ντυθεί και με ένα πιο λεπτό, αμιγώς διακοσμητικό ύφασμα.

Όταν αγοράζετε υφάσματα ελέγξτε το πίσω μέρος των δειγμάτων για τη βαθμολογία Wyzenbeek ή τον αριθμό τριβής, που σημαίνει την ανθεκτικότητα. Αυτή η βαθμολογία καθορίζεται από μια δοκιμή αντοχής στην τριβή, κατά την οποία ένα μηχάνημα τρίβει το ύφασμα και καταγράφει τον αριθμό των τριβών πριν αυτό φθαρεί. Το βιομηχανικό πρότυπο για ποιοτικά υφάσματα επίπλων είναι περίπου 30.000. Ρωτήστε στο κατάστημα, αν η περιγραφή του υφάσματος δεν αναφέρει τον αριθμό τριβής.

Από εκεί και πέρα, τα χρώματα, τα σχέδια και οι υφές είναι θέμα γούστου και υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Εάν η διαδικασία αυτή είναι μια καλή αφορμή για να αλλάξετε ύφος στο έπιπλό σας, μπορείτε να τολμήσετε έντονα χρώματα ή/και σχέδια. Ρωτήστε μας αν χρειάζεστε ιδέες και προτάσεις για να πετύχετε το αποτέλεσμα που έχετε στο μυαλό σας!

Ύφασμα σύμμικτο, κατάλληλο για έπιπλα, κουρτίνες και διακοσμητικά μαξιλάρια, πλενόμενο.

3. Πώς μπορεί να ανανεωθεί εντελώς ένα έπιπλο με την αλλαγή της επένδυσής του;

Εκτός από μια απλή αλλαγή υφάσματος, μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα για να ανανεώσετε ένα έπιπλο και να μοιάζει εντελώς καινούργιο!

Μπορείτε, για παράδειγμα, να επιλέξετε περισσότερα από ένα υφάσματα και να κάνετε συνδυασμούς (π.χ. άλλο ύφασμα στο μαξιλάρι μιας πολυθρόνας και άλλο στα μπράτσα, στον καναπέ μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά υφάσματα για τα μαξιλάρια της πλάτης κ.λπ.).

Μπορείτε, επίσης, να ζητήσετε ραφές σε διαφορετικό χρώμα για περισσότερη αντίθεση.

Μια άλλη ιδέα είναι να προσθέσετε «ποδιά» για να κρύψετε τα πόδια του επίπλου ή να τα ντύσετε και αυτά, ακόμη και να αλλάξετε σχήμα στο έπιπλό σας, αν είναι εφικτό.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και ρωτήστε μας τι μπορεί να γίνει!

4. Τι πρέπει να προσέξω στην αντικατάσταση υφάσματος των επίπλων μου;

Το σημαντικότερο για να γίνει σωστά η τοποθέτηση της νέας επένδυσης των επίπλων σας είναι να εμπιστευτείτε έναν ειδικό επαγγελματία που θα προσέξει και την παραμικρή λεπτομέρεια για ένα άψογο αποτέλεσμα που θα αντέξει στο χρόνο.

Στο Moketino Living έχουμε περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας και άριστης τεχνογνωσίας και εγγυόμαστε την άψογη τοποθέτηση υφασμάτων στα έπιπλά σας με ακρίβεια και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Καλέστε μας στα τηλέφωνα 210 8019962 / 210 8013921 ή επισκεφτείτε το κατάστημά μας (Λ. Κηφισίας 228, Κηφισιά) για να μας ρωτήσετε ό,τι θέλετε σχετικά με την αντικατάσταση υφασμάτων στα έπιπλά σας.

Ύφασμα επίπλωσης μεγάλης αντοχής, πλενόμενο, με ύφανση ψαροκόκκαλο σε μελανζέ αποχρώσεις.

———————-

Διαβάστε επίσης:
Υφάσματα από φυσικά υλικά: Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα
Δάπεδο Laminate: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τοποθέτησή του
Ραφές κουρτινών: Ένας πλήρης οδηγός για να επιλέξετε τις σωστές