Πώς να επιλέξετε τη σωστή ταπετσαρία για τον χώρο σας

Οι ταπετσαρίες έχουν την εκπληκτική ικανότητα να μεταμορφώνουν οποιονδήποτε χώρο, δίνοντας στυλ και χαρακτήρα. Είναι ιδανική επιλογή για το σπίτι αλλά και για επαγγελματικούς χώρους, ανεξαρτήτως μεγέθους -η πεποίθηση ότι δεν ταιριάζουν σε μικρούς τοίχους έχει πλέον ξεπεραστεί, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά υπέροχα σχέδια που μπορούν να αναδείξουν κάθε δωμάτιο, ακόμη και να δώσουν την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Όμως, τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή ταπετσαρίας;

1. Σκεφτείτε πρακτικά

Η τεράστια ποικιλία σχεδίων μπορεί να σας αποπροσανατολίσει, γι’ αυτό καλό είναι πρώτα να σκεφτείτε ποιο στυλ διακόσμησης θέλετε για τον χώρο σας και μετά να αρχίσετε να ψάχνετε την κατάλληλη ταπετσαρία. Για παράδειγμα, τα έντονα γεωμετρικά μοτίβα ταιριάζουν σε μοντέρνους χώρους, ενώ οι ρομαντικές φλοράλ ταπετσαρίες πηγαίνουν περισσότερο σε ρουστίκ ή παραδοσιακού στυλ δωμάτια. Το μέγεθος του τοίχου και του χώρου παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Οι ταπετσαρίες με μεγάλα σχέδια συνήθως χρειάζονται μεγάλους τοίχους για να αναδειχτούν ενώ τα μικρότερα περίτεχνα σχέδια ίσως χαθούν σε μεγάλη επιφάνεια.

2. Οι ταπετσαρίες με σχέδια δεν είναι η μόνη επιλογή

Σίγουρα τα έντονα μοτίβα είναι εντυπωσιακά, αλλά και μια ταπετσαρία με μίνιμαλ σχέδιο και ενδιαφέρουσα υφή μπορεί να προσθέσει στυλ στον χώρο. Επιπλέον, οι πλενόμενες ταπετσαρίες είναι εξαιρετική επιλογή έναντι της βαφής γιατί διατηρούνται καθαρές ευκολότερα.

3. Δεν χρειάζεται να ντύσετε ολόκληρο τοίχο

Υπάρχουν ταπετσαρίες ψηφιακής εκτύπωσης που είναι πραγματικά έργα τέχνης! Μια ωραία ιδέα είναι να ντύσετε μόνο ένα μέρος του τοίχου με μια εντυπωσιακή ταπετσαρία. Μπορείτε μάλιστα να προσθέσετε ένα κάδρο γύρω της ή να ντύσετε ένα κομμάτι γυψοσανίδας ή ξύλου που θα τοποθετηθεί στον τοίχο σαν καμβάς. Βάψτε τον τοίχο με κάποια από τις αποχρώσεις της ταπετσαρίας για περισσότερη συνοχή.

4. Ταπετσαρία στο μπάνιο

Σαλόνι και υπνοδωμάτιο είναι οι χώροι που έρχονται αμέσως στο μυαλό μας όταν μιλάμε για ταπετσαρίες. Η νέα γενιά ταπετσαριών, ωστόσο, είναι κατάλληλη και για χώρους με υγρασία όπως το μπάνιο. Υπάρχουν πολλά σχέδια που μπορούν να αναβαθμίσουν το στυλ του μπάνιου σας, κάνοντάς το πολυτελές και μοντέρνο.

5. Ταπετσαρία και στο ταβάνι!

Αυτή η τάση είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο εξωτερικό και μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο σας χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε κάτι ουσιαστικά στην υπάρχουσα διακόσμηση. Μια ταπετσαρία με έντονο σχέδιο και ζωηρά σχέδια μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο πραγματικά μοναδικό!

Στη συλλογή μας θα βρείτε προσεκτικά επιλεγμένες ταπετσαρίες ψηφιακής εκτύπωσης και φυσικών υλικών από διάσημους οίκους του εξωτερικού. Επισκεφτείτε το κατάστημά μας για να επιλέξετε την ιδανική για τον χώρο σας: Λ. Κηφισίας 228, Κηφισιά.

——————–

Διαβάστε επίσης:
Τοποθέτηση ταπετσαρίας βήμα – βήμα
Ταπετσαρία τοίχου σε μικρό σαλόνι: Ποια να επιλέξω;
8 ιδέες διακόσμησης για ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο