4 τάσεις διακόσμησης από την δεκαετία του ’80 που παραμένουν επίκαιρες

Σίγουρα υπάρχουν trends από τη δεκαετία του ’80 που προτιμάμε όλοι να ξεχάσουμε (την περμανάντ, ας πούμε!). Αυτή η «τρελή» δεκαετία, όμως, έφερε και μερικά στοιχεία διακόσμησης που αγαπήσαμε, και παραμένουν στις τάσεις μέχρι και σήμερα, 40 χρόνια μετά! Ας δούμε ποιες είναι και πώς μπορούμε να τις εντάξουμε στον χώρο μας:

1. Preppy

Ιταλικά υφάσματα για επένδυση επίπλων – ανανέωση ταπετσαρίας από φυσικά υλικά με απαράμιλλη ποιότητα.

Μπορεί τα έντονα χρώματα να έρχονται πρώτα στο μυαλό μας όταν μιλάμε για τη δεκαετία του ’80, όμως το «καθωσπρέπει» στυλ ήταν μια εξίσου δυνατή τάση τότε και τώρα! Ρίγες, λευκό και μπλε, μονογράμματα, συνθέτουν ένα αριστοκρατικό στυλ που είναι ιδανικό για το υπνοδωμάτιο ή το καθιστικό.

2. Παστέλ

Ταπετσαρία ψηφιακής εκτύπωσης.

Η δεκαετία του ’80 χαρακτηρίστηκε από πολλές αντιθέσεις. Στον αντίποδα των έντονων χρωμάτων ήταν τα παστέλ χρώματα, που αποπνέουν ηρεμία και γλυκύτητα. Μια ταπετσαρία σε αποχρώσεις του ροζ, ένας βιολετί καναπές, μια κουρτίνα σε γαλάζιο ή διακοσμητικά μαξιλαράκια στο πράσινο της μέντας, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές μας σήμερα.

3. Τροπικό στυλ

Υφάσματα βαμβακερά, κατάλληλα για κουρτίνες και διακοσμητικά μαξιλάρια, σε τροπικό ύφος.

Από τις δημοφιλέστερες τάσεις των ‘80s ήταν το τροπικό στυλ. Εξωτικά μοτίβα σε ταπετσαρίες και υφάσματα, με τα τροπικά φυτά να κυριαρχούν, ήταν και είναι ακόμα στη μόδα. Μπορείτε να προσθέσετε υφάσματα με τέτοιες λεπτομέρειες στον χώρο σας, αλλά και αληθινά τροπικά φυτά σε γλάστρες, για να καλωσορίσετε την αύρα του καλοκαιριού νωρίτερα!

4. Μεταλλικές λάμψεις

Ταπετσαρίες από φυσικά υλικά, ψάθα, φελλό, μέταλλο, ύφασμα. Φυσικές αποχρώσεις ή έντονα χρώματα και μεταλιζέ, χρυσές ασημένιες μπρονζέ λεπτομέρειες.

Η λάμψη των μετάλλων, π.χ. του ορείχαλκου και του χρυσού, προσδίδουν χαρακτήρα σε έναν χώρο και είναι μεγάλη τάση τελευταία! Δεν χρειάζεται να μείνετε μόνο σε λεπτομέρειες – μπορείτε να τολμήσετε μια μεταλλιζέ ταπετσαρία ή ακόμη και ένα χαλί στην απόχρωση του χρυσού!

Δείτε από κοντά τη συλλογή μας από επιλεγμένα προϊόντα διάσημων οίκων του εξωτερικού και επιλέξτε αυτά που ταιριάζουν στον χώρο σας: Λ. Κηφισίας 228, Κηφισιά.