5 συμβουλές για την ανακαίνιση του επαγγελματικού χώρου

Το γραφείο, το κατάστημα, το ιατρείο… όποιος κι αν είναι ο χώρος της δουλειάς μας, ένα είναι το σίγουρο: ότι περνάμε μεγάλο μέρος της ημέρας μας εκεί. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αισθανόμαστε άνετα και όμορφα. Μια ανανέωση του επαγγελματικού χώρου μπορεί να βοηθήσει στην αποδοτικότητά σας, όπως και στη συνολική εικόνα του. Εάν σκέφτεστε να ανακαινίσετε ή εάν θέλετε να ανανεώσετε τον επαγγελματικό χώρο σας, διαβάστε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

1. Αξιοποιήστε το φυσικό φως

Οι άνθρωποι τείνουν να αισθάνονται πιο ενεργητικοί, παραγωγικοί και θετικοί όταν εκτίθενται στο ηλιακό φως. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να επιλέξετε τα κατάλληλα στόρια ή κουρτίνες που αφήνουν το φως να διαχέεται και δημιουργούν σκίαση όποτε και όπου χρειάζεται.

Οριζόντιες περσίδες αλουμινίου ιδανικές για μεγάλες επιφάνειες και κεκλιμένα ανοίγματα.
Ρόλλερ ολικής ή μερικής σκίασης χειροκίνητα ή ηλεκτροκίνητα.

2. Ανανεώστε τα χρώματα

Η αλλαγή των χρωμάτων συνήθως έρχεται με κάθε ανακαίνιση. Ακόμα και η τοποθέτηση μιας ιδιαίτερης ταπετσαρίας σε έναν μόνο κεντρικό τοίχο μπορεί να αλλάξει αμέσως την αίσθηση και την εμφάνιση ολόκληρου του χώρου. Για μια πλήρη ανανέωση σκεφτείτε να αλλάξετε τα υφάσματα στα έπιπλα, τις κουρτίνες και τις μοκέτες ή τα χαλιά σας.

Ταπετσαρίες τοίχου ψηφιακής εκτύπωσης.

3. Αλλάξτε δάπεδο

Συχνά δεν δίνουμε τη σημασία που χρειάζεται στα πατώματα, όμως η αλήθεια είναι ότι καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος του χώρου και μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη διαμόρφωσή του. Εάν ο χώρος χρειάζεται να γίνει πιο ζεστός ή αν πρέπει να περιορίσετε τους θορύβους, μια μοκέτα μπορεί είναι η κατάλληλη λύση. Από την άλλη, εάν υπάρχει μεγάλη διέλευση, ένα ανθεκτικό πάτωμα από PVC μπορεί να είναι ιδανική επιλογή.

Βινυλικό δάπεδο σε λωρίδες, κολλητό ή πλωτό σε όψη και υφή ξύλου, με μεγάλη αντοχή σε βαριά χρήση και υγρασία.
Μοκέτα – πλακάκι βαριάς επαγγελματικής χρήσης. Τα πλακίδια προσφέρουν ευελιξία στην τοποθέτηση και σε τμηματικές επιδιορθώσεις.

4. Αυξήστε τους χώρους αποθήκευσης

Ένας τακτοποιημένος και οργανωμένος επαγγελματικός χώρος γίνεται αμέσως και πιο άνετος για όλους. Στην ανανέωση είναι σημαντικό να μελετηθεί και αυτός ο παράγοντας. Η αύξηση των αποθηκευτικών χώρων θα βελτιώσει το συνολικό επίπεδο οργάνωσης και μπορεί να γίνει με έξυπνες λύσεις που δεν κοστίζουν πολύ, όπως για παράδειγμα η προσθήκη ραφιών ή επίπλων, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες σας.

5. Προσθέστε φυτά

Ένας απλός, αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε μια ζωντανή, ευχάριστη ατμόσφαιρα είναι να προσθέσετε φυτά εσωτερικού χώρου. Από μικρά φυτά σε γλάστρες μέχρι μεγαλύτερα που θα καταλάβουν κεντρικούς χώρους, υπάρχει μεγάλη ποικιλία επιλογών σε φυτά εσωτερικού χώρου για να επιλέξετε.

Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας προτείνουμε λύσεις για τη διακόσμηση του χώρου σας. Επισκεφτείτε μας: Λ. Κηφισίας 228, Κηφισιά.

—————-

Διαβάστε επίσης:
13 ταπετσαρίες για έναν επαγγελματικό χώρο που θα σας εμπνέει καθημερινά!
Ανανεώστε το δάπεδο του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου
Πώς θα επιλέξετε το τέλειο χαλί για το γραφείο σας