Πώς θα κρεμάσετε σωστά τις κουρτίνες σας

Ένα ωραίο σετ κουρτίνες μπορεί να αναβαθμίσει έναν χώρο, αρκεί να τοποθετηθούν σωστά. Συγκεντρώσαμε όλα τα μυστικά για την τοποθέτησή τους για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Πριν ξεκινήσετε

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να τοποθετηθούν οι κουρτίνες και καθένας επηρεάζει διαφορετικά τον χώρο. Για παράδειγμα, οι μακριές και φαρδιές κουρτίνες δίνουν την αίσθηση ότι το δωμάτιο και τα παράθυρα είναι μεγαλύτερα.

Επίσης, έχει σημασία το πόσο πολύ ή λίγο θα κρέμονται οι κουρτίνες κάτω από το όριο του παραθύρου. Οι κουρτίνες που φτάνουν μέχρι το πάτωμα δίνουν στο δωμάτιο μια επίσημη εμφάνιση, ενώ οι κουρτίνες στο επίπεδο του περβαζιού είναι πιο κατάλληλες για κουζίνες ή υπνοδωμάτια.

Ύφασμα κουρτινών λινό σύμμικτο με κέντημα, του ιταλικού οίκου TOLINO.

Πώς υπολογίζεται το ύψος και το πλάτος των κουρτινών;

Εάν πρόκειται να τοποθετήσετε κουρτινόβεργα ή κουρτινόξυλο, πρέπει να μετρήσετε σωστά το ύψος και το πλάτος του σημείου που θα τοποθετηθεί. Η σωστή θέση εξαρτάται από το στυλ του παραθύρου, τον τύπο της κουρτίνας και το ύψος της οροφής.

Ύφασμα κουρτινών ημιδιάφανο εμπριμέ, διπλόφαρδο.

Τι να προσέξετε για το ύψος:

  • Εάν θέλετε κουρτίνες και στις δύο πλευρές του παραθύρου, το πιο συνηθισμένο σημείο για την τοποθέτηση της κουρτινόβεργας είναι περίπου στη μέση μεταξύ του ταβανιού και της κάσας του παραθύρου, εφόσον υπάρχουν περισσότερα από 30 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.
  • Σε χώρους με ψηλότερο ταβάνι αφήστε τουλάχιστον 10-15 εκατοστά απόσταση μεταξύ της κουρτινόβεργας και της κάσας.
  • Εμείς, βέβαια, προτείνουμε πάντα την τοποθέτηση κοντά στο ταβάνι, που δίνει ύψος στο χώρο, ειδικά εάν έχει χαμηλό ταβάνι.
Ύφασμα κεντητό, σε ρομαντικό country style.

Τι να προσέξετε για το πλάτος:

  • Επειδή οι κουρτίνες θα είναι ανοιχτές κατά τη διάρκεια της ημέρας, καλό είναι η κουρτινόβεργα να εκτείνεται τουλάχιστον 10 εκατοστά πιο έξω από την κάθε πλευρά του παραθύρου.
  • Εάν υπάρχει το περιθώριο να αφήσετε έως και 20-25 εκατοστά, θα δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου παραθύρου.
Ύφασμα βαμβακερό, με σχέδιο εμπνευσμένο από την ζωή στην ύπαιθρο.

Ποιο είναι το σωστό μέγεθος για τις κουρτίνες;

  • Το ιδανικό μήκος κουρτίνας πρέπει να είναι αρκετό ώστε να φτάνει μέχρι το πάτωμα.
  • Για μια πιο κλασική, επίσημη διακόσμηση, οι κουρτίνες μπορούν να ακουμπούν το πάτωμα για λίγα εκατοστά.
  • Για να φαίνονται πιο πλούσιες οι κουρτίνες, το ύφασμά τους πρέπει να έχει -συνολικά- τουλάχιστον το διπλάσιο πλάτος από το παράθυρο.
  • Τα υφάσματα διαφέρουν μεταξύ τους στον τρόπο που κρέμονται. Τα πιο ελαφριά υφάσματα ίσως χρειαστεί να έχουν μεγαλύτερο πλάτος για να δημιουργήσουν τον ιδανικό όγκο, σε σύγκριση με τα πιο βαριά υφάσματα.
Ύφασμα βαμβακερό φλοράλ για τις κουρτίνες, συνδυασμένο με compose μονόχρωμο για το roman blind.

Ρωτήστε μας για την επιλογή των κατάλληλων υφασμάτων, μεγεθών και για τη ραφή των κουρτινών σας. Είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε τις ιδανικές λύσεις! Επισκεφτείτε μας στη διεύθυνση Λ. Κηφισίας 228, Κηφισιά.

—————-

Διαβάστε επίσης:
Ραφές κουρτινών: Ένας πλήρης οδηγός για να επιλέξετε τις σωστές
Κουρτίνες: Η σημασία της σωστής ραφής
Πόσο ύφασμα χρειάζομαι για τις κουρτίνες μου;