Κουρτίνες: Η σημασία της σωστής ραφής

Σχέδιο, χρώμα και ύφασμα είναι αυτά που σίγουρα θα σας απασχολήσουν κατά την επιλογή των κουρτινών σας. Ένα στάδιο εξίσου, αν όχι περισσότερο, σημαντικό είναι η σωστή ραφή. Ακόμη κι αν επιλέξουμε ένα εντυπωσιακό και ακριβό ύφασμα, αν το ράψιμο δεν είναι προσεγμένο, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταστροφικό.

Prêt à porter ή sur mesure;

Η δική μας απάντηση είναι πάντα sur mesure! Και στις κουρτίνες ισχύει ο ίδιος κανόνας με τα ρούχα. Όπως το σώμα μας δεν έχει φτιαχτεί για να χωράει στα ρούχα, αλλά τα ρούχα φτιάχνονται για να αγκαλιάζουν το σώμα μας, έτσι και οι κουρτίνες. Μια έτοιμη ραμμένη κουρτίνα δεν μπορεί να ταιριάξει απόλυτα σε έναν χώρο γιατί σχεδόν πάντα υπάρχουν ιδιαιτερότητες.

Αντιθέτως, μια tailor made κουρτίνα με προσεγμένη ραφή μπορεί να αναδείξει κάθε χώρο, να καλύψει τυχόν ατέλειες και να ταιριάξει τέλεια σε χώρους με ιδιαιτερότητες. Μερικά τέτοια παραδείγματα που έχουμε συναντήσει αρκετές φορές είναι σοφίτες με κεκλιμένη οροφή, παράθυρο σε ανηφορικό δάπεδο που συνδέει δύο επίπεδα, αίθριο με διπλό ύψος (π.χ. 6 μέτρα) ή και τοποθέτηση κουρτινών ακριβώς πάνω στο φύλλο του κουφώματος.

Η σημασία της μέτρησης

Ακόμη και στις πιο απλές περιπτώσεις, η γνώμη μας είναι ότι πρέπει να γίνεται επιτόπου μέτρηση των διαστάσεων και διερεύνηση τυχόν ιδιαιτεροτήτων. Παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τον τρόπο που θα ραφτεί μια κουρτίνα, είναι οι παρακάτω:

  • Το βάθος της πιέτας, ώστε η κουρτίνα να χωράει στην κουρτινιέρα.
  • Το φάρδος της τρέσας, ανάλογα με το ύψος της κουρτίνας και το συνολικό ύψος του χώρου.
  • Η απόσταση ανάμεσα σε δύο σιδηροδρόμους ή κουρτινόξυλα, σε περίπτωση διπλής κουρτίνας, ώστε να μην εμποδίζει η μία την άλλη.
  • Το φάρδος της κουρτίνας έτσι ώστε να καλύπτει το άνοιγμα, σε αναλογία με τη διάσταση του τοίχου, χωρίς να καλύπτει διακόπτες, αισθητήρες συναγερμού και άλλα στοιχεία, και ταυτόχρονα να δείχνει όμορφη και όταν είναι μαζεμένη.
  • Να ταιριάζει το ύφος της ραφής με την υπόλοιπη αισθητική του χώρου.


Στο Moketino Living αναλαμβάνουμε να μετρήσουμε και να ράψουμε τις κουρτίνες σας με ακρίβεια και προσοχή στη λεπτομέρεια για ιδανική και λειτουργική ενσωμάτωση στον χώρο σας. Επισκεφτείτε μας για να δείτε από κοντά τα υφάσματα της συλλογής μας: Λ. Κηφισίας 228, Κηφισιά.

————————–

Διαβάστε επίσης:
Το Moketino Living στο περιοδικό Villas
Διαλέξτε κουρτίνα ανάλογα με το στυλ σας!
Trend Alert: Κουρτίνες σε έντονα χρώματα