7 ιδέες διακόσμησης για μικρά δωμάτια

Ένας μικρός χώρος μπορεί να είναι και όμορφος και λειτουργικός, αρκεί να σκεφτούμε έξυπνα και να υιοθετήσουμε απλές πρακτικές:

 

1. Επιλέγουμε ανοιχτόχρωμα υφάσματα που κάνουν τον χώρο να δείχνει φωτεινός και μεγαλύτερος.

Υφάσματα Bmfabrics: Ιδανικά για κουρτίνες σε κάθε εσωτερικό χώρο. Η βάση τους από πολυεστέρα τα κάνει ιδιαίτερα σταθερά, ενώ ο συνδυασμός βισκόζης και βαμβακιού τους δίνει φυσική υφή και όψη. Διατίθενται σε παστέλ και γήινα χρώματα.
Το ελαφρύ, ημιδιαφανές ύφασμα “Kendal” του οίκου Bmfabrics φιλτράρει το φως του ήλιου και το αφήνει να μπει στο σπίτι σας δημιουργώντας μια ρομαντική, ζεστή ατμόσφαιρα. Διατίθεται σε λευκό, ζεστό μπεζ και βαθύ γκρι.
Ύφασμα “Phantom”, πλενόμενο, σε τρείς neutral αποχρώσεις.
Λινό ύφασμα Jolie, από τον Christian Fischbacher Ελβετίας.

2. Μια ταπετσαρία μπορεί να δώσει βάθος στον χώρο, αρκεί να επιλέξουμε το σωστό pattern και να την τοποθετήσουμε σε έναν από τους τοίχους του δωματίου.Ταπετσαρίες LondonArt

3. Τα γήινα χρώματα είναι επίσης ιδανικά γιατί μας χαλαρώνουν και μας κάνουν να νιώθουμε άνετα.

Χαλί “Sydney” της Angelo Rugs, hand-knotted, από μαλλί και βισκόζη.
“Eco-Rib” μοκέτα ολόμαλλη. Η wall-to-wall μοκέτα δίνει αίσθηση ηρεμίας και μεγαλώνει τον χώρο. Το μαλλί είναι μονωτικό υλικό, ιδανικό για όλο τον χρόνο. Δεν είναι τυχαίο ότι προτιμάται για επένδυση δαπέδων σε σκάφη.
Ύφασμα “Kendal” του οίκου Bmfabrics.

4. Αν θέλουμε να δώσουμε μια χαρούμενη νότα με ζωντανά χρώματα, φροντίζουμε να έχουν ίδια τονικότητα και να ξεχωρίζουν μεταξύ τους ώστε ο χώρος να φαίνεται τακτοποιημένος και «καθαρός».

Βαμβακερά υφάσματα της συλλογής Summer Camp.
Χειροποίητο κιλίμι σε παστέλ αποχρώσεις, σε τρεις διαστάσεις , από 100% μαλλί.

5. Επιλέγουμε ένα στοιχείο μέσα στον χώρο, ύφασμα ή αντικείμενο, το οποίο θα τραβάει την προσοχή και χρησιμοποιούμε ουδέτερα χρώματα στο υπόλοιπο δωμάτιο.

6. Τοποθετούμε κουρτίνες ή panels που αφήνουν το φως να περνά και να διαχέεται σε όλο τον χώρο.

Panel σκίασης.

7. Δίνουμε ύψος στον χώρο, κρεμώντας τις κουρτίνες όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ταβάνι και αφήνοντάς τες να «πατάνε» λίγο στο έδαφος.

—————————

Διαβάστε επίσης:

Interior Design Trends 2017: Επιστροφή στη φύση

9 ιδέες διακόσμησης εμπνευσμένες από το New York Fashion Week

Οι νέες τάσεις στη διακόσμηση, όπως τις είδαμε σε τρεις διεθνείς εκθέσεις