Χαλιά και υφάσματα: πώς τα συνδυάζουμε στη διακόσμηση

Συνήθως τα χρώματα είναι αυτά που επιλέγουμε πρώτα για τη διακόσμηση ενός χώρου και αυτά καθοδηγούν τις επιλογές μας στα έπιπλα, στα χαλιά, και στα διακοσμητικά στοιχεία.

Βοηθάει να έχουμε ένα αντικείμενο ή στοιχείο ως πηγή έμπνευσης. Γι’ αυτό επιλέγουμε κάτι που μας δημιουργεί τη διάθεση που θέλουμε να αποτυπώσουμε στον χώρο μας. Μπορεί να είναι ένα ύφασμα, ένα χαλί ή ένα διακοσμητικό στο χρώμα που θέλουμε. Αυτό θα λειτουργήσει σαν οδηγός για την παλέτα μας.

Για να σας δείξουμε πώς συνδυάζουμε χρωματικά τα χαλιά και τα υφάσματα, ετοιμάσαμε μερικές προτάσεις. Εμπνευστείτε από τα χρώματα, τις υφές, τα μοτίβα και φανταστείτε πώς θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτούς ή τους δικούς σας συνδυασμούς στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Σοκολατένια ’70s

Μια παλέτα που συνδυάζει άψογα τα ζεστά μπεζ με τις καφέ και τις γκρίζες αποχρώσεις και τα ρετρό σχέδια της δεκαετίας του ‘70.

Γήινα μοτίβα

Οι φυσικές αποχρώσεις του ξύλου, των φύλλων και της πέτρας σε μονόχρωμα και ανάγλυφα μοτίβα που προσθέτουν υφή και ενδιαφέρον στη διακόσμηση.

Απαλά παστέλ – τραχιές υφές

Τα απαλά και ουδέτερα μπεζ, πράσινα και υπόλευκα σε μια αλληλουχία που γαληνεύει το μάτι, αλλά με πολύ ενδιαφέρουσες υφές.

Σύγχρονα παραδοσιακά

Τα μοτίβα με κλασικές αναπαραστάσεις αναβιώνουν σε μια παλέτα με γήινες μπεζ και γκρι αποχρώσεις, με πινελιές τερακότας.

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι και τον επαγγελματικό σας χώρο και για να δείτε τα προϊόντα μας από κοντά, επισκεφτείτε μας: Λ. Κηφισίας 228, Κηφισιά.

———————–

Διαβάστε επίσης:
Οι πέντε τάσεις του 2024 για τα χαλιά
8 χαλιά για τους λάτρεις των χρωμάτων
Υφάσματα από φυσικά υλικά: Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα