Κεφάλαιο χαλιά: Τι επιτάσσει η μόδα και τι πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε

Πώς θα επιλέξετε ένα νέο χαλί για το σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο ανάμεσα στις τόσες επιλογές που υπάρχουν; Φτιάξαμε έναν οδηγό για εσάς, με tips και συμβουλές για τα υλικά, τα χρώματα και τα σχέδια.

 

1. Χαλί με πλούσιο πέλος

Ένα απαλό χαλί με πλούσιο πέλος δημιουργεί μια όμορφη αίσθηση άνεσης, ζεστασιάς και πολυτέλειας. Επειδή, όμως, οι μακριές ίνες «κρύβουν» τη σκόνη και τα σκουπιδάκια που μπορεί να πέσουν πάνω του, χρειάζεται καλό τακτικό σκούπισμα. Μια καλή ιδέα είναι να το επιλέξετε για χώρους που δεν χρησιμοποιούνται συνεχώς.

 

2. Τα υλικά στο προσκήνιο

Επιλέξτε χαλιά για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους. Για παράδειγμα, τα χαλιά από φυσικές ίνες είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και ταιριάζουν σε χώρους με μεγάλη κίνηση, όπως η είσοδος ή ο διάδρομος. Οι απαλές υφές (π.χ. από viscose ή polyester) είναι ιδανικές για το υπνοδωμάτιο και το σαλόνι. Για την κουζίνα καλύτερα να επιλέξετε ανθεκτικά χαλιά που δεν λεκιάζουν. Θα βρείτε πολλές επιλογές για να πάρετε ιδέες στο website μας, με την ένδειξη «Anti-stain treatment».

 

3. Ντύστε τη σκάλα

Αν υπάρχει εσωτερική σκάλα στο σπίτι, μπορείτε να τη ντύσετε με ένα στιλπνό με κοντό και πυκνό πέλος χαλί, που εκτός από όμορφη θα την κάνει και αντιολισθητική.

 

4. Floor art

Η τελευταία τάση στα χαλιά είναι τα πολύχρωμα γεωμετρικά ή αφηρημένα σχέδια, που δίνουν την αίσθηση έργου μοντέρνας τέχνης. Τοποθετούνται όχι μόνο στο πάτωμα αλλά και στον τοίχο! Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι οι αποχρώσεις και το ύφος, ώστε να ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση. Μπορείτε, όμως, να δημιουργήσετε ωραίες αντιθέσεις, ειδικά σε χώρους με ουδέτερα χρώματα.

 

5. Patterns

Για ένα μικρό χολ προτείνουμε χαλιά με διακριτικά σχέδια ή μοτίβα με μικρές λεπτομέρειες. Αυτά τα σχέδια κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, αλλά και κομψός. Τα γεωμετρικά μοτίβα είναι ιδανικά.

 

6. Μονόχρωμα μοτίβα

Αν θέλετε ένα μονόχρωμο χαλί που, όμως, δεν θα είναι βαρετό, μπορείτε να επιλέξετε ένα σχέδιο με διακριτικό μοτίβο στην ύφανση. Είναι ιδανική διαχρονική επιλογή για το σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά σας. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά!

 

7. Mix & match

Χρειάζεστε περισσότερα χαλιά για έναν μεγάλο χώρο; Σκεφτείτε δημιουργικά! Μπορείτε να επιλέξετε χαλιά με διαφορετικά σχέδια και χρώματα για να ορίσετε νοητά κάθε χώρο. Τολμήστε με διαφορετικά σχέδια και χρώματα, που θα δημιουργούν ένα ωραίο σύνολο.

 

Στο κατάστημά μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από χαλιά, χειροποίητα, μηχανής και tailor made, για να επιλέξετε το κατάλληλο για κάθε χώρο του σπιτιού σας.

————————
Διαβάστε επίσης:
Χαλιά εξωτερικού χώρου: Μια πρακτική και όμορφη προσθήκη στη βεράντα!
Μοντέρνα χαλιά: 5+1 προτάσεις για όλους τους χώρους
10 λόγοι για να επιλέξετε μάλλινο χαλί