Κουρτίνες: Dos & Don’ts για ένα άψογο αποτέλεσμα

Χωρίς κουρτίνες το σπίτι είναι γυμνό! Αυτό έλεγαν παλιά οι νοικοκυρές και αποτελεί διαχρονική αλήθεια. Οι κουρτίνες ντύνουν το σπίτι, βοηθούν στον έλεγχο του φωτός, χαρίζουν ζεστασιά, προφυλάσσουν από τα αδιάκριτα βλέμματα τρίτων και προσθέτουν στυλ. 

Παρακάτω θα δείτε μερικά Dos & Don’ts για να τις τοποθετήσετε σωστά.

 

Don’t

Μην τις κάνετε στενές. Επιλέξτε ένα φαρδύ κουρτινόξυλο που να βγαίνει πιο έξω (20-30 εκ. περίπου) από το παράθυρό σας. Έτσι, οι κουρτίνες σας θα φαίνονται πλούσιες, ειδικά όταν τις τραβάτε στο πλάι.

Do

Χρησιμοποιήστε πολύ ύφασμα. Για ένα άνετο, αέρινο και κομψό αποτέλεσμα, φανείτε γενναιόδωροι με το ύφασμα. Οι κουρτίνες πρέπει να είναι περίπου 2,5 φορές το μήκος του κουρτινόξυλου.

 

Don’t

Μην τις κάνετε κοντές. Αφήστε λίγο ύφασμα να πέφτει στο πάτωμα για ένα ρομαντικό, πληθωρικό αποτέλεσμα. Αν ανησυχείτε ότι θα σέρνονται και θα λερώνονται αφήστε 1-2 εκ. από το πάτωμα.

Do

Κρεμάστε τες ψηλά. Δεν χρειάζεται να βάλετε όριο το ύψος του παραθύρου σας. Μπορείτε να τοποθετήστε το κουρτινόξυλο όσο πιο ψηλά γίνεται, κοντά στο ταβάνι. Έτσι, θα δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου χώρου.

 

Do

Τέλος, επιλέξτε το κατάλληλο ύφασμα. Ένα ημιδιάφανο ύφασμα είναι ιδανικό για να έχετε περισσότερο φως στον χώρο, ενώ ένα πυκνό ύφασμα μπλοκάρει τον ήλιο και προστατεύει πιο αποτελεσματικά την ιδιωτικότητά σας.

 

Στη συλλογή μας θα βρείτε υφάσματα κουρτινών σε διάφορα σχέδια και χρώματα, αλλά και κουρτινόξυλα και σιδηρόδρομους. Επισκεφτείτε το site μας για να δείτε μερικά από αυτά.

—————————
Διαβάστε επίσης:
Διαλέξτε κουρτίνα ανάλογα με το στυλ σας!
Κουρτίνες εξωτερικού χώρου: Πώς να τις αξιοποιήσετε ανάλογα με τον χώρο σας
8 ιδέες για υφάσματα και κουρτίνες ιδανικά για το καλοκαίρι