Ξύλινο δάπεδο: Γιατί να το επιλέξετε και πώς να το διατηρήσετε σαν καινούριο

Ζεστασιά… 

είναι η πρώτη λέξη που μας έρχεται στο μυαλό όταν βλέπουμε έναν χώρο με ξύλινο δάπεδο. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού το ξύλο είναι πιο «θερμό» υλικό σε σχέση με το μάρμαρο ή την πορσελάνη. 

Ένας ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Τι πιο ωραίο από το να νιώθουμε τη ζεστασιά στα πόδια μας τον χειμώνα;

 

Κομψότητα… 

Το ξύλινο δάπεδο είναι συνυφασμένο με την υψηλή αισθητική. Μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφώσει ένα σπίτι (είναι ιδανικό για το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα) ή έναν επαγγελματικό χώρο, όπως ένα γραφείο ή ένα κατάστημα.

Φυσική αίσθηση… 

Αγαπάμε καθετί φυσικό, ειδικά ό,τι παράγεται με βιώσιμο τρόπο. Η φυσικότητα του ξύλου το καθιστά διαχρονικό και τέλειο καμβά για οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης.

Αντοχή…

Το ξύλο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό. Τα ξύλινα δάπεδα είναι φτιαγμένα από συμπαγείς σανίδες που, όταν εμφανιστούν σημάδια φθοράς, μπορούν να τριφτούν και να φινιριστούν ώστε να δείχνουν πάλι σαν καινούργιες. Ένα ξύλινο δάπεδο μπορεί να δείχνει άψογο ακόμη και για 100 χρόνια, αν είναι υψηλής ποιότητας και συντηρηθεί σωστά. 

 

Στη συλλογή μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία ξύλινων δαπέδων για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στον χώρο σας.

 

 

 

Πώς θα διατηρήσετε το ξύλινο δάπεδο σαν καινούριο;

 

1.Προσοχή με την ηλεκτρική σκούπα. Πριν τη χρησιμοποιήσετε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και σιγουρευτείτε ότι έχετε επιλέξει την κατάλληλη ρύθμιση για να μην βλάψετε το δάπεδο. Επίσης, φροντίστε να καθαρίζετε τη σκούπα σας συχνά γιατί η συσσωρευμένη σκόνη μπορεί να γρατζουνίσει το ξύλινο δάπεδο και να αφήσει σημάδια. 

2.Σφουγγάρισμα με μέτρο. Τα ξύλινα δάπεδα δεν αγαπούν την υγρασία, γι’ αυτό δεν πρέπει να σφουγγαρίζονται πάνω από μία φορά κάθε έναν – δύο μήνες. Προτιμότερο είναι το στεγνό καθάρισμα.

 

 

3. Σωστή χρήση υγρών απορρυπαντικών. Στο σφουγγάρισμα χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα απορρυπαντικού (ειδικού για ξύλινα δάπεδα) και στη συνέχεια στεγνώστε με καθαρό πανί. 

4.Έξυπνη διαρρύθμιση επίπλων. Τοποθετήστε τα έπιπλά σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην τα χρειάζεται να τα σέρνετε για να τα μετακινήσετε.

5.Επιλέξτε κατάλληλα αυτοκόλλητα χαλιών. Αν θέλετε να κολλήσετε τα χαλιά σας στο δάπεδο για περισσότερη σταθερότητα, επιλέξτε κατάλληλα αυτοκόλλητα για ξύλινο δάπεδο ώστε να μην προκληθεί αποχρωματισμός στο ξύλο.

6.Έλεγχος της ηλιακής έκθεσης. Καλό είναι να αποφεύγεται η έκθεση ενός ξύλινου δαπέδου στον ήλιο. Σε περίπτωση που τον χώρο σας «λούζει» το φως, μπορείτε να επιλέξετε blackout κουρτίνες.

7. Προσοχή στα αιχμηρά αντικείμενα. Αποφύγετε να περπατάτε με τακούνια και φροντίστε ώστε τα νύχια του κατοικίδιού σας να είναι κοντά και περιποιημένα, για να μην προκληθούν γρατζουνιές.

—————————–
Διαβάστε επίσης:
Γνωρίστε τα δάπεδα LVT
21 laminate δάπεδα του οίκου Balterio για να επιλέξετε το δικό σας
Ανανεώστε το δάπεδο του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου