Μίνιμαλ και λειτουργικότητα πάνε μαζί; Κι όμως!

Θαυμάζετε τη μινιμαλιστική διακόσμηση που βλέπετε στις φωτογραφίες των περιοδικών αλλά σας φαίνεται αδύνατον να εφαρμοστεί σε ένα πραγματικό σπίτι μιας οικογένειας;

Ακολουθήστε αυτά τα έξι βήματα για να συνδυάσετε τη λειτουργικότητα με τον μινιμαλισμό στη διακόσμηση του σπιτιού σας:

1. Ουδέτερα χρώματα

Χρησιμοποιήστε ουδέτερα χρώματα στη βάση σας, δηλαδή στα υφάσματα, στα δάπεδα, στα χαλιά, στις κουρτίνες, στα έπιπλα και στα μεγάλα αντικείμενα. Δεν είναι ανάγκη, όμως, να είναι όλα λευκά, ούτε να διαλέξετε ένα μόνο χρώμα. Αντιθέτως, ο συνδυασμός περισσότερων ουδέτερων χρωμάτων χρειάζεται για να μην γίνει βαρετό και άτονο το τελικό αποτέλεσμα. Επίσης, η μινιμαλιστική διακόσμηση μπορεί να σας φαίνεται «ψυχρή». Δεν είναι απαραίτητα έτσι, όμως. Υπάρχουν πολλοί ζεστοί τόνοι των ουδέτερων χρωμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το αποφύγετε αυτό.

Χαλί από φυσικές ίνες, από μαλλί και χαρτί. Αδιαβροχοποιημένο, αλέκιαστο, με βαμβακερή τρέσσα και σκανδιναβική minimal αισθητική.
Χαλί από φυσικές ίνες, από μαλλί και χαρτί. Αδιαβροχοποιημένο, αλέκιαστο, με βαμβακερή τρέσσα και σκανδιναβική minimal αισθητική.

2. Απλές γραμμές στα έπιπλα

Το πιο σημαντικό στον μινιμαλισμό είναι η απλότητα στις φόρμες και τις γραμμές. Διαλέξτε έπιπλα που έχουν απλά σχήματα και όχι περίτεχνη διακόσμηση. Μείνετε στις ίσιες γραμμές και τις απλές καμπύλες. Δεν φαντάζεστε πόση ηρεμία θα νιώθετε μέσα στο σπίτι σας αν δημιουργήσετε ένα ισορροπημένο γεωμετρικό design!

Μίνιμαλ χαλί σκανδιναβικού design.

3. Παιχνίδι με τις υφές

Εφόσον τα χρώματά σας θα είναι σε ουδέτερους τόνους, παίξτε με τις υφές για να πετύχετε ενδιαφέροντες συνδυασμούς. Σκεφτείτε μέταλλο, ξύλο και μάρμαρο μαζί με δέρμα, βελούδο και μετάξι. Δημιουργήστε αντιθέσεις. Χρησιμοποιήστε υφάσματα που θα χαίρεστε να αγγίζετε και χαλιά που θα χαίρεστε να πατάτε.
Εάν σας απασχολεί το ότι τα ανοιχτά χρώματα λερώνονται εύκολα, επιλέξτε υφάσματα και χαλιά που δεν λερώνονται ή καθαρίζονται πολύ εύκολα. Ρωτήστε μας για λεπτομέρειες.

Χαλιά Μοντέρνα χειροποίητα

4. Κρυφοί αποθηκευτικοί χώροι

Το να γεμίσουμε ένα σπίτι με αντικείμενα είναι πολύ πιο εύκολο από το αδειάσουμε απ’ αυτά! Τι χρειάζεται για να διατηρηθεί τακτοποιημένο το σπίτι σας, όπως το σχεδιάσατε αρχικά; Πολλοί αποθηκευτικοί χώροι! Εδώ χρειάζεται να σκεφτείτε έξυπνα. Τοποθετήστε ντουλάπες, ντουλάπια, έπιπλα με κρυφά συρτάρια, κουτιά και ό,τι άλλο σκεφτείτε για να τοποθετείτε ακόμα και τα πιο μικρά πράγματά σας και να μην μένει τίποτα εκτεθειμένο. Όσο πιο τακτοποιημένος είναι ο χώρος σας τόσο πιο ήρεμο θα είναι το μυαλό σας όταν θα ξεκουράζεστε μέσα στο σπίτι σας.
Φυσικά, θα βοηθήσει πολύ να κάνετε την καρδιά σας πέτρα και να ξεφορτωθείτε όλα τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ αλλά επιμένετε να κρατάτε στο σπίτι σας!

Δάπεδο Laminate για βαριά οικιακή ή γενική επαγγελματική χρήση.

5. Λίγα και καλά αξεσουάρ

Για τα φωτιστικά, τα μικροέπιπλα, τα διακοσμητικά, τα έργα τέχνης και ό,τι άλλο θέλετε να προσθέσετε, η πρότασή μας είναι να δώσετε έμφαση στην ποιότητα και την αισθητική και να επιλέξετε λίγα και καλά. Μπορεί να είναι δύσκολο να αντισταθείτε στον πειρασμό να προσθέσετε αντικείμενα που σας αρέσουν ή έχουν συναισθηματική αξία για εσάς αλλά για να πετύχετε το μινιμαλιστικό design που θέλετε θα πρέπει να απορρίψετε οτιδήποτε περιττό. Διαβάστε ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για να πετύχετε το στυλ διακόσμησης που θέλετε.

Χαλί χειροποίητο-handwoven από viscose και μαλλί, διαθέσιμο σε τρεις διαστάσεις.

6. Πινελιές χρώματος

To μινιμαλιστικό design δεν αποκλείει τη χρήση χρώματος, αν το θέλετε στον χώρο σας, αρκεί να χρησιμοποιηθεί σωστά ώστε να υπάρχει αρμονία. Επιλέξτε ένα απλό, καθαρό χρώμα που να δημιουργεί αντίθεση και τοποθετήστε το στον χώρο έχοντας στο μυαλό σας τη δημιουργία μιας ισορροπημένης σύνθεσης. Προσοχή , όμως! Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει βάλετε χρώμα σε σχετικά μεγάλες επιφάνειες και όχι σε δύο-τρία μικροαντικείμενα που θα φαίνονται σαν κατά λάθος ξεχασμένα. Μπορεί, για παράδειγμα, να είναι μια τριάδα που αποτελείται από ένα έπιπλο, ένα ριχτάρι και ένα έργο τέχνης.

Χειροποίητο-handwoven χαλί

Καλή επιτυχία!

—————————

Διαβάστε επίσης:

7 βήματα για ένα τέλειο υπνοδωμάτιο

5 tips για να διακοσμήσετε σωστά το σαλόνι σας

7 ιδέες διακόσμησης για μικρά δωμάτια