Μοκέτα στις σκάλες: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η μοκέτα, ως ένα σταθερό, αντιολισθηρό υλικό, είναι ιδανική επένδυση για τις εσωτερικές σκάλες, ειδικά σε σπίτια με μικρά παιδιά ή/και ηλικιωμένους. Επιπλέον, προσφέρει ζεστασιά, αλλά και στυλ!

Τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε μοκέτα για τη σκάλα σας; Σας λύνουμε όλες τις απορίες παρακάτω!

Ποια είναι η καλύτερη μοκέτα για τις σκάλες;

Οι σκάλες συνήθως χρησιμοποιούνται συχνά μέσα στην ημέρα, άρα έχουν μεγάλη κίνηση, όπως λέμε. Επομένως, είναι σημαντικό η μοκέτα που τις καλύπτει να είναι ανθεκτική για να μην φθαρεί γρήγορα.

Οι συνθετικές μοκέτες υψηλής ποιότητας προσφέρουν ασφάλεια και αντοχή. Και οι μάλλινες μοκέτες, όμως, είναι μια καλή επιλογή για βαριά οικιακή και επαγγελματική χρήση, εφόσον είναι καλής ποιότητας και κατασκευής. Και τα δύο υλικά αντιστέκονται στους λεκέδες και τη βρωμιά.

Προτείνουμε η μοκέτα που θα επιλέξετε να έχει χαμηλό πέλος -δηλ. ¾ της ίντσας ή λιγότερο- για να είναι πιο σταθερή, ειδικά αν έχετε και κατοικίδιο.
Επίσης, καλό είναι να έχει πυκνή ύφανση, ώστε να μην ανοίγει στο σημείο της ακμής του σκαλοπατιού, όπου η μοκέτα διπλώνει, για λόγους αισθητικής αλλά και αντοχής.

Μοκέτα κοφτού πέλους από υψηλής ποιότητας πολυαμίδιο και φινίρισμα για στιλπνή επιφάνεια. Έχει προδιαγραφές για βαριά οικιακή ή επαγγελματική χρήση.

Μοκέτα από άκρη σ’ άκρη ή runner;

Μπορείτε να ντύσετε με μοκέτα είτε ολόκληρη τη σκάλα σας είτε μόνο το κεντρικό τμήμα των σκαλοπατιών σαν runner, αφήνοντας χώρο αριστερά και δεξιά για να φαίνεται το υλικό του δαπέδου.

Συνήθως θεωρείται ότι οι σκάλες με μοκέτα από άκρη σ’ άκρη είναι η κλασική εκδοχή και ταιριάζει σε παραδοσιακά στυλ διακόσμησης, ενώ το runner είναι πιο μοντέρνα προσέγγιση. Επιλέξτε ό,τι σας αρέσει περισσότερο, λέμε εμείς!

Μοκέτα κοφτού πέλους από υψηλής ποιότητας πολυαμίδιο και φινίρισμα για στιλπνή επιφάνεια. Έχει προδιαγραφές για βαριά οικιακή ή επαγγελματική χρήση.

Τι χρώμα να επιλέξω;

Η πρότασή μας είναι πρακτική: διαλέξτε ένα χρώμα στο οποίο να μην φαίνονται τυχόν λεκέδες!

Οι ανοιχτές αποχρώσεις όπως το κρεμ και το ιβουάρ είναι πολύ ωραίες αλλά ειδικά αν έχετε παιδιά και κατοικίδια σας προτείνουμε να το ξανασκεφτείτε. Η μεγάλη κινητικότητα θα κάνει την ανοιχτόχρωμη μοκέτα να φαίνεται βρώμικη σύντομα, ενώ χρώματα όπως το γκρι και το καφέ καλύπτουν τη βρωμιά μέχρι να γίνει καθαρισμός. Επιπλέον είναι ουδέτερα χρώματα και ταιριάζουν με πολλά στυλ διακόσμησης.

Σκεφτείτε, επίσης, αντί για μονόχρωμη, να επιλέξετε μια μοκέτα με σχέδιο ή ιδιαίτερη ύφανση.

Μοκέτα κοφτού πέλους από υψηλής ποιότητας πολυαμίδιο και φινίρισμα για στιλπνή επιφάνεια. Έχει προδιαγραφές για βαριά οικιακή ή επαγγελματική χρήση.

Για το τέλος αφήσαμε το πιο σημαντικό: Οποιαδήποτε μοκέτα και αν επιλέξετε, σιγουρευτείτε ότι η ποιότητά της είναι εξαιρετική και ότι οι τεχνίτες που θα την τοποθετήσουν στη σκάλα σας είναι έμπειροι και εξειδικευμένοι.

Στο Moketino Living μετράμε 40 χρόνια εμπειρίας και άριστης τεχνογνωσίας στην τοποθέτηση μοκετών σε σπίτια, επιχειρήσεις και σκάφη, με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Επίσης, διαθέτουμε μια προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή από μοκέτες και χαλιά διάσημων οίκων του εξωτερικού, με εγγυημένη ποιότητα.

Επικοινωνήστε μαζί μας: Λ. Κηφισίας 228, 210 8019962 | 210 8013921.

———————–

Διαβάστε επίσης:
Κεφάλαιο χαλιά: Τι επιτάσσει η μόδα και τι πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε
Επιλογή δαπέδου: 5 λύσεις για να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει
8 μοκέτες για τον επαγγελματικό σας χώρο