Πώς να επιλέξετε τη χρωματική σας παλέτα

Είναι γνωστό ότι η αρμονία στον προσωπικό ή επαγγελματικό μας χώρο μας βοηθάει να χαλαρώνουμε, να συγκεντρωνόμαστε, να αισθανόμαστε άνετα και να απολαμβάνουμε τις στιγμές μας μέσα σ’ αυτόν. Τα χρώματα που μας περιβάλλουν παίζουν ιδαίτερα σημαντικό ρόλο σ’ αυτό και επηρρεάζουν τη διάθεσή μας. Πώς λοιπόν θα διαλέξετε τη χρωματική σας παλέτα όταν διακοσμείτε έναν χώρο;

1. Ξεκινήστε από ένα αντικείμενο που ήδη έχετε:

Αν έχετε έναν καναπέ, ένα χαλί, ένα έπιπλο που σας αρέσει και θέλετε να κρατήσετε, θα πρέπει να βασίσετε τις υπόλοιπες επιλογές σας σε αυτό. Επιλέξτε χρώματα που ταιριάζουν και πειραματιστείτε με διαφορετικά υλικά και υφές.

Υφάσματα επίπλωσης σε μοντέρνες και κλασικές αποχρώσεις.

2. Ξεκινήστε από την ταπετσαρία:

Αν σας αρέσει πολύ μια ταπετσαρία, ιδιαίτερα αν πρόκειται για κάποιο έντονο pattern ή σχέδιο, βασίστε την παλέτα σας σε αυτή ώστε να την αναδείξετε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ταπετσαρία ψηφιακής εκτύπωσης με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό της Londonart.

3. Επιλέξτε πρώτα τα υφάσματα:

Βρείτε πρώτα το ύφασμα που σας αρέσει για τα μεγάλα έπιπλά σας, για παράδειγμα τον καναπέ σας, και φτιάξτε την παλέτα σας με βάση αυτό. Αν σας αρέσει να αλλάζετε διακόσμηση συχνά, επιλέξτε ουδέτερα χρώματα για τις μεγάλες επιφάνειες και τα χρώματα που σας αρέσουν για τα μικρότερα αντικείμενα.

Υφάσματα επιπλώσεων σε minimal και κλασικό ύφος, βελούδα και λινά, για να κάνετε τον συνδυασμό που ονειρεύεστε.

4. Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα;

Γιατί να μην διακοσμήσετε με βάση το χρώμα που αγαπάτε και σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα; Ισορροπήστε τα έντονα χρώματα με λευκό ή πολύ απαλούς τόνους για να έχετε ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Μονόχρωμο βελούδο σε εκρηκτικό κόκκινο χρώμα και σε δεκάδες άλλες αποχρώσεις.

5. Επιλέξτε με βάση τη διάθεση:

Τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή μας. Σκεφτείτε πώς θέλετε να αισθάνεστε μέσα σε κάθε χώρο και ορίστε την παλέτα σας αναλόγως. Διαβάστε εδώ για την ψυχολογία των χρωμάτων στη διακόσμηση.

Συνθετική μοκέτα κατάλληλη για έντονη χρήση σε παιδικό δωμάτιο και playroom, από ίνες που δεν δημιουργούν αλλεργίες και καθαρίζονται εύκολα.

6. Διαλέξτε στυλ διακόσμησης:

Ρομαντικό; Ρουστίκ; Μίνιμαλ; Βιομηχανικό; Κυκλαδίτικο; Κάθε στυλ έχει τα δικά του χρώματα. Κάντε μια μικρή έρευνα πριν επιλέξετε ή απλώς συμβουλευτείτε μας.


—————————

Διαβάστε επίσης:
Η ψυχολογία των χρωμάτων στη διακόσμηση
Η χρωματική παλέτα των ’70s
9 ιδέες διακόσμησης εμπνευσμένες από το New York Fashion Week