10 λόγοι για να επιλέξετε μάλλινο χαλί

Με τον χειμώνα να μας χτυπάει την πόρτα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουμε το κεφάλαιο «χαλιά». Μήπως ήρθε η ώρα να ανανεώσετε τον χώρο σας, επενδύοντας σε ένα χαλί από μαλλί; Εμείς λέμε ναι, και παρακάτω θα δείτε τα επιχειρήματά μας!

 

Το μαλλί…

1. Συμβάλλει στη διατήρηση της καθαρής ατμόσφαιρας στο σπίτι.

Αφενός εγκλωβίζει τη σκόνη, μέχρι να την απομακρύνετε με την ηλεκτρική σκούπα, αποτρέποντας τη μεταφορά της στον χώρο, αφετέρου εξουδετερώνει τις Οργανικές Πτητικές Ενώσεις (ΠΟΕ), κρατώντας καθαρό τον αέρα.

2. Δεν καίγεται.

Χάρη στη φυσική χημική δομή του, με υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο και υγρασία, το μαλλί είναι ανθεκτικό στη φωτιά, κάτι που το καθιστά ιδανικό για τον χώρο μπροστά από το τζάκι. 

3. Αντιστέκεται στους λεκέδες.

Οι ίνες του μαλλιού έχουν μια φυσικά προστατευτική επιφάνεια που εμποδίζει τη βρωμιά και το νερό να εισχωρήσουν. Επομένως, αν χυθεί κατά λάθος υγρό στο μάλλινο χαλί σας, θα μείνει για ένα διάστημα πάνω στις ίνες, δίνοντάς σας χρόνο για να το καθαρίσετε.

4. Καθαρίζεται εύκολα

Χάρη στην φυσικά προστατευτική επιφάνεια των μάλλινων ινών, που αναφέραμε παραπάνω, η απομάκρυνση της βρωμιάς και της σκόνης γίνεται εύκολα με την ηλεκτρική σκούπα.

 

5. Είναι ανθεκτικό

Η δομή της ίνας του μαλλιού είναι σαν ελατήριο -μπορεί να επανέρχεται στο αρχικό της σχήμα μετά από τέντωμα, δίπλωμα ή πάτημα. Μάλιστα, οι μάλλινες ίνες μπορούν να διπλωθούν πάνω από 20.000 φορές χωρίς να σπάσουν!

6. Προσφέρει ηχομόνωση

Απορροφά 10 φορές περισσότερο ανεπιθύμητο θόρυβο από ένα σκληρό δάπεδο, δημιουργώντας ένα ήσυχο περιβάλλον, που σας επιτρέπει να συγκεντρωθείτε στις εργασίες σας και να χαλαρώσετε. 

7. Παρέχει άνεση

Το μαλλί έχει την εκπληκτική ικανότητα να ρυθμίζει τη θερμοκρασία και την υγρασία, εξασφαλίζοντας ιδανικές συνθήκες σε έναν χώρο χειμώνα – καλοκαίρι.

8. Είναι ποιοτικό

Ένα μάλλινο χαλί είναι μαλακό, πολυτελές και προπάντων ασφαλές, καθώς δεν περιέχει χημικά, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να απολαύσετε το παιχνίδι με τα παιδιά ξέγνοιαστα.

 

9. Είναι υλικό φυσικό, βιώσιμο και βιοδιασπώμενο

Είναι μια ανανεώσιμη ίνα, κάτι που σημαίνει ότι δεν επιβαρύνει το περιβάλλον όπως πολλές συνθετικές ίνες.

Το μαλλί είναι μια πρωτεΐνη που αποτελείται από αμινοξέα, μοιάζει δηλ. πολύ με το δέρμα και τα μαλλιά μας. Τα αμινοξέα είναι δομικά στοιχεία της ζωής. Αν, για παράδειγμα, θάψουμε κάτι μάλλινο στο έδαφος, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, θα διασπαστεί φυσικά. Αντίθετα, οι ίνες με βάση τα ορυκτά καύσιμα όπως το νάιλον, ο πολυεστέρας και το ακρυλικό δεν διασπώνται ποτέ. Συρρικνώνονται έως ότου γίνουν μικροπλαστικά, που μπορούν να μολύνουν το περιβάλλον, ακόμη και να γίνουν τοξικά.

10. Διατίθεται σε πολλά χρώματα και σχέδια

Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία μάλλινων χαλιών στο κατάστημά μας! Καλέστε μας για να ενημερωθείτε: 210 8019962 | 210 8013921 ή επισκεφτείτε μας για να δείτε τη συλλογή μας από κοντά: Λ. Κηφισίας 228, Κηφισιά.

————————–
Διαβάστε επίσης:
Σειρά χαλιών για το παιδικό δωμάτιο
Κεφάλαιο χαλιά: Τι επιτάσσει η μόδα και τι πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε
Από τι υλικό είναι φτιαγμένο το χαλί σας;