4 νέες τάσεις στη διακόσμηση επαγγελματικών χώρων για το 2024

1. Επαγγελματικοί χώροι εμπνευσμένοι από τη φύση

Η φύση και οι βιοφιλικές (biophiliac) τάσεις εκφράζουν την ανάγκη του ανθρώπου να αλληλεπιδρά με τη φύση, ακόμη και σε τεχνητά περιβάλλοντα. Ο όρος «βιοφιλία» αναφέρεται στη φυσική έλξη μας προς τη φύση και τα ζωντανά οικοσυστήματα.

Ο βιοφιλικός σχεδιασμός, λοιπόν, ενσωματώνει φυσικά στοιχεία, όπως φυτά, νερό, ηλιακό φως, φυσικές υφές (π.χ. ξύλο, πέτρα, κεραμικά στοιχεία) και σχέδια που μιμούνται τα φυσικά μοτίβα, σε εσωτερικούς χώρους.

Τα φυσικά αυτά στοιχεία μπορούν να ενταχθούν σε έναν εργασιακό χώρο σε διάφορες κλίμακες, από την προσθήκη μικρών φυτών μέχρι τη δημιουργία ολόκληρων εσωτερικών κήπων! Η κεντρική ιδέα είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θυμίζει εξωτερικό φυσικό χώρο και αποπνέει ηρεμία.

Το πράσινο περιβάλλον είναι ευχάριστο και ευεργετικό για την ψυχική υγεία. Επίσης, ενισχύει την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα. Εκτός αυτού, η φύση πάντα είναι όμορφη και απολαμβάνουμε να την κοιτάμε!

Ύφασμα κουρτινών του οίκου bmfabrics ημιδιάφανο σε απαλό ουδέτερο χρώμα, που επιτρέπει το φως του ήλιου στον χώρο.

2. Πολυχρηστικοί χώροι εργασίας

Μια άλλη νέα τάση στον σχεδιασμό επαγγελματικών χώρων είναι η δημιουργία υβριδικών- πολυχρηστικών χώρων εργασίας. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις σχεδιάζουν τα γραφεία τους ώστε να προσφέρουν πολλές δυνατότητες χρήσης, ανάλογα με τις ανάγκες των εργαζομένων.

Μερικά παραδείγματα είναι οι χώροι που επιτρέπουν την ομαδική εργασία, αίθουσες που μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικές χρήσεις, όπως συσκέψεις, παρουσιάσεις και συνεντεύξεις, σημεία ηρεμίας, χαλάρωσης και ιδιωτικότητας, αλλά και χώροι δραστηριοτήτων για τους εργαζόμενους.

Ταπετσαρία τοίχου AS Creation.

Οπότε, αντί οι εργασιακοί χώροι να σχεδιάζονται με μία μοναδική διάταξη, οι σχεδιαστές φροντίζουν να δημιουργούν χώρους που μετατρέπονται εύκολα και φιλοξενούν μεμονωμένες θέσεις εργασίας, αίθουσες με πολλαπλές χρήσεις, χώρους συνεργασίας, κοινωνικούς κόμβους κ.α.

Διαχρονική κλασική μοκέτα κατάλληλη για κάθε εσωτερικό χώρο, από εμπορικά καταστήματα μέχρι ξενοδοχεία και γραφεία. Η συμπαγής κατασκευή της δίνει έντονο χρώμα, ανθεκτικότητα στους λεκέδες και ηχομονωτική ιδιότητα. Διατίθεται σε μοκέτα wall-to-wall ή πλακίδια 50 x 50 εκ, σε 14 χρώματα.

3. Ευελιξία και εργονομία στα έπιπλα

Η άνεση και η ασφάλεια στην εργασία είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωματική και την ψυχική υγεία των εργαζομένων. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζονται τα σωστά, εργονομικά έπιπλα και η δημιουργία ενός άνετου και φιλόξενου περιβάλλοντος στους χώρους εργασίας, που δημιουργεί μια θετική ατμόσφαιρα για όλους.

Στον σύγχρονο εργονομικό σχεδιασμό τα άβολα καθίσματα αντικαθίστανται με καναπέδες και επιλέγονται άνετες καρέκλες με υφάσματα που αναπνέουν και συμβάλλουν στην καλύτερη στάση του σώματος. Η άνεση ενισχύεται με μοκέτες και χαλιά που κάνουν τους χώρους εργασίας πιο φιλόξενους και προσφιλείς, ώστε οι εργαζόμενοι να αισθάνονται όσο πιο άνετα γίνεται.

Μάλλινη wall-to-wall μοκέτα του οίκου Best Wool, κατάλληλη για επαγγελματικούς χώρους.

4. Βιωσιμότητα και σχεδιασμός φιλικός προς το περιβάλλον

Με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων, οι επαγγελματικοί χώροι δεν θα μπορούσαν να μην προσαρμοστούν στην ανάγκη για φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

Ένα πρώτο βήμα είναι η εφαρμογή ενεργειακά αποδοτικών πρακτικών, όπως ο έξυπνος φωτισμός. Οι επαγγελματικοί χώροι με περισσότερο φυσικό φως μειώνουν την ανάγκη για τεχνητό φωτισμό, εξοικονομώντας οικονομικούς και ενεργειακούς πόρους και παράγοντας λιγότερες εκπομπές άνθρακα. Η χρήση φυσικών και ανακυκλωμένων υλικών είναι ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Χαλί του οίκου VM Carpet από αδιαβροχοποιημένες ίνες χαρτιού. Απωθεί τη σκόνη, καθαρίζεται εύκολα, είναι αντιστατικό και έχει μεγάλη αντοχή στη χρήση. Εξαιρετική επιλογή τόσο για οικιακούς όσο και για επαγγελματικούς χώρους.

Όσες επιχειρήσεις συνειδητοποιούν τα μακροπρόθεσμα πλεονεκτήματα που προσφέρει η δημιουργία όμορφων, φιλόξενων και φιλικών προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον χώρων εργασίας, επενδύουν στον έξυπνο σχεδιασμό τους.

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης για τον επαγγελματικό σας χώρο και για να δείτε τα προϊόντα μας από κοντά, επισκεφτείτε μας: Λ. Κηφισίας 228, Κηφισιά.

————————-

Διαβάστε επίσης:
Πώς θα επιλέξετε το τέλειο χαλί για το γραφείο σας
13 ταπετσαρίες για έναν επαγγελματικό χώρο που θα σας εμπνέει καθημερινά!
8 μοκέτες για τον επαγγελματικό σας χώρο