Έντονα ή ουδέτερα χρώματα στα χαλιά; Επιλέξτε σοφά!

Τα χαλιά και οι μοκέτες δεν επηρεάζουν μόνο την άνεση και τη ζεστασιά ενός χώρου αλλά και την αισθητική του. Συνήθως καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες και μπορεί να αποτελούν το επίκεντρο της διακόσμησης ή να λειτουργούν ως φόντο, ανάλογα με τα χρώματα και τα σχέδιά τους.

Είναι σημαντικό, επομένως, να σκεφτείτε καλά τον ρόλο που θα έχει ένα χαλί ή μια μοκέτα στη διακόσμηση του χώρου σας πριν επιλέξετε.

Χαλί του οίκου VMCarpet από υψηλής ποιότητας μαλλί και απαλή βισκόζη που το κάνει ακόμα πιο πολυτελές. Με αντιολισθητική επένδυση για ασφάλεια και σταθερότητα.

Επιλογή χρωματικής παλέτας

Είναι γνωστό ότι τα χρώματα επηρεάζουν τη διάθεσή μας και την ενέργεια ενός χώρου, γι’ αυτό η επιλογή τους για τη διακόσμηση του σπιτιού ή του χώρου εργασίας μας δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση.

Ένας παράγοντας που πρέπει να προσέξετε για να επιλέξετε τα κατάλληλα χρώματα είναι η ένταση της παλέτας σας να ταιριάζει με τη χρήση του χώρου. Για παράδειγμα, εάν θέλετε το υπνοδωμάτιό σας να αποπνέει ηρεμία και να σας χαλαρώνει, τότε τα έντονα χρώματα και περίπλοκα σχέδια στα χαλιά και τις μοκέτες δεν είναι τα καταλληλότερα.

Χειροποίητο χαλί του οίκου VMCarpet, κατάλληλο για οικιακή και επαγγελματική χρήση.

Ο ρόλος των χαλιών στη διακόσμηση

Αφού καταλήξετε στα χρώματα της διακόσμησης, όπως είπαμε ήδη, θα πρέπει να ορίσετε τον ρόλο που θα έχουν τα χαλιά σας σε αυτή. Θέλετε να προσθέτουν χρώμα και ένταση; Να αναδεικνύουν άλλα διακοσμητικά στοιχεία που κυριαρχούν; Να χάνονται σχεδόν μέσα στον χώρο; Ή μήπως έχετε ερωτευτεί ένα χαλί και θέλετε αυτό να αποτελέσει το κεντρικό στοιχείο της διακόσμησης;

Έχοντας πάρει αυτές τις αποφάσεις, θα είναι πολύ πιο εύκολο να επιλέξετε σωστά και να μην παρασυρθείτε σε αυθόρμητες αγορές που μπορεί να μετανιώσετε!

Χαλί υψηλής ποιότητας του οίκου Kymo, φτιαγμένο στο χέρι από αγνό μαλλί της Νέας Ζηλανδίας και Tencel®. Το σχέδιό του είναι εμπνευσμένο από τον Οψιδιανό, το σπάνιο ηφαιστειακό πέτρωμα. Διατίθεται σε δώδεκα χρώματα πολύτιμων λίθων.

Έντονα ή ουδέτερα χρώματα;

Αν επιλέξετε χαλιά ή μοκέτες με έντονα χρώματα, χρειάζεται προσοχή για να δέσουν με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου. Ένας ασφαλής τρόπος για να το πετύχετε είναι να υπάρχουν και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα, όπως μαξιλάρια, κουρτίνες, έργα τέχνης κ.λπ., σε παρόμοιες αποχρώσεις.

Εάν, από την άλλη, έχετε έπιπλα και στοιχεία διακόσμησης με έντονα χρώματα και ιδιαίτερο στυλ, είναι σοφότερο να επιλέξετε χαλιά με ουδέτερα χρώματα ώστε να αναδεικνύουν αυτά τα στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι η υφή ή η πλέξη που δίνει χαρακτήρα στο χαλί ή τη μοκέτα.

Χαλί του οίκου Kymo που σαγηνεύει με τη διακριτική του γυαλάδα, σε συνδυασμό με μια ματ βάση από υψηλής ποιότητας μαλλί Νέας Ζηλανδίας. Εξαιρετικά απορροφητικό και με απαλή υφή, αυτό το χαλί προσδίδει κομψότητα στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο.
Οι διαφορετικές πλέξεις δίνουν σε αυτό το χαλί τρισδιάστατη εμφάνιση και ενδιαφέρουσα υφή. Το στημόνι του είναι από μαλλί και το υφάδι του από νήμα χαρτιού. Διαθέτει αντιολισθητικό υπόστρωμα, είναι ανθεκτικό στους λεκέδες, άοσμο και ανακυκλώσιμο.

Ισορροπία στη διακόσμηση

Μια τελευταία συμβουλή που πρέπει να θυμάστε είναι ότι για να πετύχετε ισορροπία στη διακόσμηση χρειάζεται να αφήσετε και χώρο για ξεκούραση. Δηλαδή, αποφύγετε τις υπερβολές με τα χρώματα, τις υφές και τα διακοσμητικά στοιχεία και αφήστε κενούς χώρους που θα επιτρέπουν στο μάτι να ξεκουραστεί.

Επιλέγοντας προσεκτικά τα χρώματα των χαλιών και των μοκετών, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο που εκφράζει το προσωπικό σας στυλ και παράλληλα προσφέρει μια ισορροπημένη και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Χειροποίητο χαλί εμπνευσμένο από το Bauhaus. Το σχέδιό του διαμορφώνεται από τη χρήση δύο διαφορετικών υλικών, του ματ μαλλιού και της λαμπερής βισκόζης. Διατίθεται σε 15 χρώματα.

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης και για να δείτε τα προϊόντα μας από κοντά, επισκεφτείτε μας: Λ. Κηφισίας 228, Κηφισιά.

————————

Διαβάστε επίσης:
8 χαλιά για τους λάτρεις των χρωμάτων
10 χαλιά σε φυσικούς, ζεστούς τόνους
Νέα συλλογή μοντέρνων χειροποίητων χαλιών στο Moketino Living!