Πώς η διακόσμηση γίνεται πιο φιλική προς το περιβάλλον

Οι επαγγελματίες σχεδιαστές και όσοι επηρεάζουν τις τάσεις της διακόσμησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων στρέφονται προς τη βιωσιμότητα. Πλέον οι εταιρίες, οι σχεδιαστές και οι καταναλωτές στέκονται μαζί υπέρ των προϊόντων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Η βιωσιμότητα δεν είναι απλώς μια τάση αλλά αντιπροσωπεύει την έναρξη μιας σημαντικής νέας εποχής στον κόσμο του σχεδιασμού.

Ύφασμα επίπλωσης από ανακυκλωμένο βαμβάκι.

Τι είναι όμως ο βιώσιμος σχεδιασμός;

Είναι ένας τρόπος σχεδίασης που βασίζεται στη χρήση υλικών και διαδικασιών που ελαχιστοποιούν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Από τα ανακυκλώσιμα υλικά μέχρι τα ενεργειακά συστήματα, ο βιώσιμος σχεδιασμός παρέχει εναλλακτικές λύσεις που σέβονται τον πλανήτη.

Στο Moketino Living αναγνωρίζουμε τη σημασία της επιλογής υλικών που έχουν παραχθεί με σεβασμό προς το περιβάλλον. Από φυσικά υφάσματα για έπιπλα και κουρτίνες μέχρι οικολογικά χαλιά από νήματα χαρτιού, προσφέρουμε προϊόντα που υποστηρίζουν τη βιώσιμη διακόσμηση.

Μοκέτες από 100% μαλλί υψηλής ποιότητας.

Ιδέες για οικολογική διακόσμηση

1. Επαναχρησιμοποίηση επίπλων: Ένας παλιός καναπές ή μια μπερζέρα, μπορούν να αποκτήσουν νέα ζωή μέσω της αναπαλαίωσης. Ανανεώνοντας τα υφάσματά τους και βάφοντας τα ξύλινα μέρη με οικολογικά χρώματα έχουμε ένα καινούριο, καλαίσθητο έπιπλο, χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον.

Royal edition by Best Wool Carpets. Mία συλλογή από μοκέτες κορυφαίας ποιότητας, εξ ολοκλήρου από ολόλευκο νήμα Νέας Ζηλανδίας.

2. Οικολογικές επιλογές στα χαλιά: Επιλέγουμε χαλιά από φυσικά υλικά, όπως τα νήματα χαρτιού (paper yarn rugs) που είναι αδιαβροχοποιημένα και κατάλληλα για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, οι φυσικές ψάθες, το μαλλί ή το βαμβάκι.

3. Υφάσματα από φυσικά υλικά: Αντίστοιχα και για τα υφάσματα επίπλων και κουρτινών, τα φιλικότερα για το περιβάλλον είναι αυτά που παράγονται από φυσικά νήματα, όπως το λινό, το μαλλί και το βαμβάκι.

Χαλί από φυσικές ίνες χαρτιού. Αδιαβροχοποιημένο, αλέκιαστο, με βαμβακερή τρέσσα και σκανδιναβική minimal αισθητική.
Χαλί από φυσική ψάθα.

Η βιώσιμη διακόσμηση δεν σημαίνει ότι βάζουμε περιορισμούς στο στυλ. Αντιθέτως, μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης. Άλλωστε τα φυσικά υλικά δημιουργούν ένα άνετο περιβάλλον, μας δίνουν την αίσθηση της θαλπωρής, μας κάνουν να νιώθουμε πιο κοντά στη φύση και αναβαθμίζουν την αισθητική του χώρου μας.

Είτε αγαπάτε τον μινιμαλισμό, είτε προτιμάτε τις έθνικ ή τις μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις, η βιώσιμη διακόσμηση είναι μια τάση που μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε αισθητική, προσφέροντας ένα μοναδικό και περιβαλλοντικά φιλικό αποτέλεσμα.

Ιταλικά υφάσματα κουρτινών από φυσικά υλικά, μονόχρωμα, ριγέ και εμπριμέ.

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι και τον επαγγελματικό σας χώρο και για να δείτε τα προϊόντα μας από κοντά, επισκεφτείτε μας: Λ. Κηφισίας 228, Κηφισιά.

————————

Διαβάστε επίσης:
Υφάσματα από φυσικά υλικά: Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα
10 λόγοι για να επιλέξετε μάλλινο χαλί
Μοκέτες κατάλληλες για παιδικά δωμάτια