Διακοσμήστε την τραπεζαρία σας σύμφωνα με το Feng Shui

Μια και αναφερθήκαμε ήδη στα καλύτερα χρώματα για το σαλόνι σύμφωνα με το Feng Shui, ας δούμε τι λέει η φιλοσοφία αυτή και για τη διακόσμηση της τραπεζαρίας, που θεωρείται σύμβολο της οικογενειακής αρμονίας και αντιπροσωπεύει τους δεσμούς με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Μοκέτα σε ύφανση μπουκλέ, με μαλλί Νέας Ζηλανδίας, σε διαστάσεις wall to wall ή επιθυμητές.

Τραπέζι

Τα σχήματα, σύμφωνα με το Feng Shui, μπορούν να ορίσουν την ενέργεια του χώρου. Ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο τραπέζι εκφράζει τη σταθερότητα και τις καλές σχέσεις, ενώ ένα στρογγυλό ή οβάλ τραπέζι δημιουργεί ροή και αρμονία.

Χαλί σε σκανδιναβικό ύφος, σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο σχήμα από φυσικές ίνες, wool – paper.

Καθίσματα

Όταν οι καρέκλες της τραπεζαρίας είναι άνετες, δημιουργούν την αίσθηση της φιλοξενίας και της χαλάρωσης στα μέλη της οικογένειας και τους καλεσμένους σας. Μπορείτε να επιλέξετε καρέκλες με μεγάλη πλάτη, που είναι υποστηρικτικές.
Σημαντικό είναι να υπάρχει αρκετός χώρος γύρω από κάθε καρέκλα για να μην δημιουργείται αίσθημα δυσφορίας.
Αν θέλετε να δημιουργήσετε χώρο για νέα άτομα στη ζωή σας, τοποθετήστε περισσότερα καθίσματα από τον αριθμό των ατόμων που μένουν στο σπίτι σας!

Μοκέτα μάλλινη με χαρακτηριστική ύφανση ανοικτής μπούκλας.

Χρώμα τοίχου

Τα χρώματα έχουν σημασία! Επιλέξτε το σωστό χρώμα ανάλογα με το πώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον χώρο της τραπεζαρίας. Παραδείγματα:
Κόκκινο: διεγείρει την όρεξη και προσθέτει τη ζεστή, εκφραστική ενέργεια της φωτιάς στα γιορτινά τραπέζια σας.
Κίτρινο και καφέ: δημιουργούν μια αίσθηση γείωσης και θρέψης, και συνδέονται με τη σταθερή ενέργεια της γης.
Πράσινο και μπλε: εκφράζουν την αναζωογόνηση και τη θεραπεία.
Λευκό και γκρι: δημιουργούν ένα ευέλικτο σκηνικό, που όμως δεν συνδέεται πολύ με το φαγητό και τη διασκέδαση.

Χαλί χειροποίητο – hand woven, από μαλλί και viscose.

Χαλί

Το χαλί θεωρείται ότι «τακτοποιεί» την ενέργεια. Αν το σκεφτούμε λίγο, πάντα ένα χαλί πλαισιώνει τον χώρο και τον κάνει να φαίνεται τακτοποιημένος.
Είναι σημαντικό το χαλί της τραπεζαρίας να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να ακουμπούν επάνω του το τραπέζι και οι καρέκλες, ακόμη και όταν είναι τραβηγμένες προς τα έξω.
Αν θέλετε, μπορείτε να ακολουθήσετε κι εδώ τη φιλοσοφία του Feng Shui, επιλέγοντας ένα χαλί στα χρώματα που αναφέραμε παραπάνω.

Χαλί από φυσικές ίνες, αδιαβροχοποιημένο, αλέκιαστο, με βαμβακερή τρέσσα και σκανδιναβική minimal αισθητική.

Λοιπή διακόσμηση

Στην τραπεζαρία ταιριάζουν εικόνες που συνδέονται με την αφθονία και την ευημερία. Μερικές καλές ιδέες είναι έργα τέχνης με έντονα χρώματα, βάζα με λουλούδια ή μπολ με φρούτα. Μπορείτε έτσι να παίξετε με τα χρώματα, χωρίς να αλλάξετε τα έπιπλα ή το χρώμα του τοίχου. Για παράδειγμα, τα κίτρινα λουλούδια δίνουν χαρά και ευεξία, ενώ τα κόκκινα φέρουν μια δυναμική ενέργεια και ευημερία. Σημασία έχει πρώτα απ’ όλα να νιώθετε όμορφα στον χώρο σας, οπότε επιλέξτε ό,τι σας δίνει χαρά!

Χαλί χειροποίητο – handwoven, από viscose. Φινιρισμένο με την τεχνική cut & loop, στιλπνό σαν αναπαλαιωμένο χαλί.

Στο κατάστημά μας θα βρείτε χαλιά, υφάσματα επίπλωσης και ταπετσαρίες τοίχου που μπορούν να μεταμορφώσουν αυτόν τον αγαπημένο χώρο του σπιτιού σας. Σας περιμένουμε να τα ανακαλύψετε: Λ. Κηφισίας 228, Κηφισιά.

—————————

Διαβάστε επίσης:
Τα καλύτερα χρώματα για το σαλόνι σας σύμφωνα με το Feng Shui
Kindercore: Το πιο χαρούμενο στυλ διακόσμησης της δεκαετίας!
Διακόσμηση σπιτιού: Κάντε το όπως η Gisele Bündchen