Τι είδαμε στο Salone del Mobile (Milan Design Week)

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, το Salone del Mobile επέστρεψε στο Μιλάνο κι εμείς δεν γινόταν να αντισταθούμε στην γοητεία του. Με πολλές συμμετοχές εκθετών και μεγάλη επισκεψιμότητα, απέπνεε αέρα αισιοδοξίας και ανανέωσης.

Διακρίναμε μία τάση για πολυτέλεια στο design και στις υφές των υλικών, που αντικατοπτρίζει την ανάγκη να καλομάθουμε τους εαυτούς μας μετά από τις δυσκολίες του τελευταίου καιρού.

Επικράτησαν οι απαλές στρογγυλεμένες γραμμές που απέχουν από οτιδήποτε απόλυτο και αυστηρό.

Μια στροφή, επίσης, στο outdoor living – αρκετά κλειστήκαμε μέσα! – με πολλές νέες προτάσεις σε υφάσματα, έπιπλα, χαλιά εξωτερικού χώρου.

Η αισιοδοξία ήταν διάχυτη και στο design, με φωτεινά χρώματα και σχέδια να πλημμυρίζουν τα υφάσματα, τα χαλιά, τις ταπετσαρίες, ξεφεύγοντας από τη μονοχρωμία και τα μουντά χρώματα.

Η ανάγκη για ένα βιώσιμο περιβάλλον οδηγεί όλο και περισσότερες εταιρίες να προτείνουν υλικά από ανακυκλωμένο πλαστικό και ανανεώσιμες πρώτες ύλες.

Τα highlights που ξεχωρίσαμε:

– Υφάσματα και χαλιά από ανακυκλωμένο πλαστικό με εξαιρετικά απαλή υφή.

– Ταπετσαρία τοίχου stretch, με δυνατότητα backlighting, που εντείνει την αίσθηση του βάθους.

– Επενδύσεις τοίχων, διαχωριστικά αλλά και έπιπλα ηχοαπορροφητικά, που βελτιώνουν την ακουστική στο εργασιακό περιβάλλον, στην εστίαση, σε χώρους αναμονής.

Οι Ιταλοί οικοδεσπότες κατάφεραν να συνδυάσουν το σύγχρονο design με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά τους και να διοργανώσουν, για άλλη μια φορά, μια έκθεση σημείο αναφοράς!

——————–

Διαβάστε επίσης:
Στο μυαλό ενός interior designer
5 hot trends διακόσμησης για το 2022 σύμφωνα με το Pinterest
Το Moketino Living στο περιοδικό Villas