4 βήματα για ένα πιο υγιεινό περιβάλλον στο σπίτι

Ο αυξημένος χρόνος παραμονής μας στο σπίτι το τελευταίο διάστημα έφερε στο προσκήνιο την επιτακτική ανάγκη να το φροντίσουμε, έτσι ώστε να συμβάλλει στη σωματική και ψυχική μας υγεία.
Ακόμα και χωρίς καραντίνα, όμως, περνάμε πολύ μεγάλο ποσοστό του χρόνου μας στο σπίτι και ίσως πρέπει να δώσουμε περισσότερη σημασία στην ανανέωσή του ή ακόμη και στη σωστή συντήρησή του.

Υπάρχουν 4 βασικοί πυλώνες στους οποίους μπορούμε να εστιάσουμε για να κάνουμε το σπίτι μας πιο φιλικό στην υγεία μας:

1. Καθαρός αέρας

Μάλλινο χαλί, Ολλανδικής κατασκευής και σχεδιασμού, από υψηλής ποιότητας μαλλί, σε επιθυμητές διαστάσεις και σχήματα. Από 100% ανακυκλώσιμα υλικά.

Σύμφωνα με μια έρευνα του U.S. Environmental Protection Agency, ο εσωτερικός αέρας -με τη σκόνη, τις τρίχες και τις Οργανικές Πτητικές Ενώσεις (ΠΟΕ)- είναι από 2 έως 5 φορές πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό! Αυτό σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες για άσθμα, αλλεργίες, μολύνσεις, πονοκεφάλους, μη ποιοτικό ύπνο και άλλα.

Τι μπορείτε να κάνετε;

> Αρχικά, φροντίστε για τη σωστή συντήρηση των σωμάτων θέρμανσης και ψύξης.

> Το τακτικό και σχολαστικό σκούπισμα των χαλιών είναι πολύ σημαντικό, όπως και το ξεσκόνισμα.

> Τέλος, σκεφτείτε σοβαρά να επενδύσετε σε ένα μάλλινο χαλί, που βοηθά στη διατήρηση μιας υγιούς, καθαρής ατμόσφαιρας.

2. Επαφή με τη φύση

Προγυαλισμένο δάπεδο από σανίδες φυσικού ξύλου με ρουστίκ αισθητική, κουμπωτό, κατάλληλο για ενδοδαπέδια θέρμανση.

Έχετε υπόψη σας τον όρο βιοφιλία; Είναι η έμφυτη σύνδεση του ανθρώπου με την φύση.

Η επαφή με την φύση μειώνει το στρες, ενισχύει τη δημιουργικότητα και τη διαύγεια, και συμβάλλει στην ευημερία και την επούλωση. Όλο και περισσότεροι διακοσμητές στο εξωτερικό ασπάζονται τη βιοφιλία, και δημιουργούν όμορφα περιβάλλοντα δίνοντας έμφαση σε φυσικά στοιχεία: από φυτά εσωτερικού χώρου και έργα τέχνης που υμνούν την φύση, μέχρι αντικείμενα από φυσικά υλικά όπως π.χ. το ξύλο, το μαλλί κ.α.

Ένα ξύλινο δάπεδο, ένα χαλί από μαλλί, μια λινή κουρτίνα, είναι κλασικές και διαχρονικές επιλογές που θα δώσουν αυτή την φυσική αίσθηση στη διακόσμηση του χώρου σας. Δείτε τη συλλογή των προϊόντων μας και να πάρετε ιδέες.

3. Προτεραιότητα στην άνεση

Υφάσματα επίπλωσης και μαξιλαριών, μονόχρωμα και με σχέδια εμπνευσμένα από τη φύση.

Είτε εργάζεστε ακόμα από το σπίτι, είτε έχετε επιστρέψει στο γραφείο, όταν βρίσκεστε στον προσωπικό σας χώρο πρέπει να νιώθετε άνετα από κάθε άποψη.

Βάλτε ψηλά στη λίστα σας την αγορά μιας ανατομικής καρέκλας γραφείου που θα σας βοηθήσει να διατηρείτε τη σωστή στάση σώματος, ένα καινούριο στρώμα που θα συμβάλλει στον ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο, μια πολυθρόνα με μαξιλάρια που θα σας επιτρέψει να χαλαρώνετε μετά από μια κουραστική μέρα.

4. Φωτισμός

Ταπετσαρία από φυσικά υλικά σε φυσική απόχρωση και μεταλλιζέ λεπτομέρειες.

Ένας χώρος που δεν φωτίζεται καλά έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας -σωματική και ψυχική, συμπεριλαμβανομένων πονοκεφάλων, εξάντλησης, στρες και άγχους. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μεγαλώνοντας χρειαζόμαστε περισσότερο φως για να βλέπουμε καθαρά, οδηγούν στο ότι πρέπει να επανεξετάζουμε ανά διαστήματα τον φωτισμό στο σπίτι μας.

Ελέγξτε πρώτα τους χώρους όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο, όπως το γραφείο, το σαλόνι και την κουζίνα. Η χρήση dimmer προσφέρει την ευελιξία που χρειάζεστε καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Στο κατάστημά μας θα βρείτε προσεκτικά επιλεγμένα, ποιοτικά προϊόντα διακόσμησης (χαλιά, υφάσματα, ταπετσαρίες, δάπεδα, συστήματα σκίασης κ.α.), αλλά και τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας διακοσμητές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το σπίτι σας όχι μόνο όμορφο αλλά και λειτουργικό.

Επισκεφτείτε το κατάστημά μας για περισσότερες πληροφορίες: Λ. Κηφισίας 228, Κηφισιά.

———————-

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η σωστή διάσταση των χαλιών σε κάθε δωμάτιο;
Πώς ο τελευταίος χρόνος επηρέασε τις τάσεις στη διακόσμηση
5 λάθη στη διακόσμηση και πώς θα τα αποφύγετε